Cilo Dağı'na Tırmanan 4 Dağcıya 3 Ay Hapis Cezası Verilmesi - Son Dakika
Güncel

Cilo Dağı'na Tırmanan 4 Dağcıya 3 Ay Hapis Cezası Verilmesi

Cilo Dağı\'na Tırmanan 4 Dağcıya 3 Ay Hapis Cezası Verilmesi

TDF Başkanı Karaca: "2010 yılında tırmanılması izne tabi olan bir dağa izin almadan tırmanan ve daha sonra da yargıya intikal eden bir soruşturmada suç işledikleri için ceza alanların aynaya bakacaklarına, federasyonu suçlamasını anlamak mümkün değildir"

19.01.2014 10:00

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, Cilo Dağı'na tırmanan 4 dağcıya hapis ve para cezası verilmesine ilişkin, "2010 yılında tırmanılması izne tabi olan bir dağa izin almadan tırmanan ve daha sonra da yargıya intikal eden bir soruşturmada suç işledikleri için ceza alanların aynaya bakacaklarına, federasyonu suçlamasını anlamak mümkün değildir" dedi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Askeri geçici güvenlik bölgesi" ilan edilen Cilo Dağı'na 2010 yılında tırmanan 4 dağcının, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nce 3'er ay hapis ve 450'şer lira para cezasına çarptırılmasına ilişkin, uzun yıllardır bazı nedenlerden dolayı Cilo Dağı'nın yerli ve yabancıların tırmanışlarına kapalı olduğunu ifade etti.

TDF olarak 2010 yılında tırmanılması izne tabi dağlar arasında gösterilen Cilo Dağı'nı tırmanış yapmak için programa aldıklarını anlatan Karaca, şunları kaydetti:

"Tırmanış tarihi yaklaştığında Hakkari Valiliği ve diğer güvenlik makamlarına yazı yazarak, tırmanışı yapıp yapamayacağımızı sorduk. Güvenlik nedeniyle tırmanışa izin verilmedi. Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak biz de geçmiş yıllarda olduğu gibi programı iptal ettik ve kararı ülkemizdeki dağcılık kulüplerine duyurduk. Bu gelişmelerden birkaç gün sonra İzmir'de kurulu Zirve Dağcılık Kulübü'nün Hakkari Şubesi üyeleri oldukları belirtilen Hacı Tansu başkanlığında bir grubun TDF'nin üyelerinin tırmanış yapması sakıncalı bulunan Cilo Dağı'na tırmandıklarını medyadan öğrendik. Ülkemizde dağcılık sporunu yönetmek ve yönlendirmekle görevli bir kurum olan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı federasyon olarak ilgili makamlara resmi yazı yazarak, TDF'ye izin verilmezken başkalarına izin verilmesinin gerekçesini öğrenmek istedik."

"Bize rapor hazırlamadılar"

Karaca, "Federasyonumuza gelen yazıda adı geçen kişilerin medyada belirtildiği gibi izin alarak değil, izin almadan Cilo Dağı'na tırmandıkları için haklarında yasal işlem yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir. 2010 yılında tırmanılması izne tabi olan bir dağa izin almadan tırmanan ve daha sonra da yargıya intikal eden bir soruşturmada suç işledikleri için ceza alanların aynaya bakacaklarına, TDF'yi suçlamasını anlamak mümkün değildir" diye konuştu.

Söz konusu kişilerin, açıkladıkları gibi rapor hazırlamadıklarını vurgulayan Karaca, "(Federasyona rapor ettik) diye açıkladılar. O tırmanışla ilgili kimse bize rapor etmedi. Böyle bir rapor da bize ulaşmadı" ifadelerini kullandı.

Verilen cezanın gerekçesini açıklamaları gerektiğini vurgulayan Karaca, "Suçsuz olanlara federasyon istediği için hangi hukuk ya da hangi yargıç ceza verir? Gerekçeyi niçin saklıyorlar, herkes gibi biz de öğrenmek istiyoruz. Federasyon yönetimi olarak, spor disiplinine uyan, birlik ve beraberlik içerisinde yasal oluşumunu tamamlamış tüm kulüplere eşit yakınlıktayız. Kanunlara ve yönetmeliklere aykırı davranan yetkili makamların yasak ve emirlerine uymayan, federasyonu hiçe sayan hiçbir kulüp veya sporcuyu da şimdiye kadar korumadık, korumayacağız" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cilo Dağı'na Tırmanan 4 Dağcıya 3 Ay Hapis Cezası Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement