Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: Zumba, Cimnastik Branşları Arasına Girdi - Son Dakika
Güncel

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: Zumba, Cimnastik Branşları Arasına Girdi

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: Zumba, Cimnastik Branşları Arasına Girdi

TÜRKİYE Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 2-3 yıllık bir çalışmanın latin dansı olan 'Zumba'nın cimnastik branşları arasına girdiğini söyledi.

26.11.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 2-3 yıllık bir çalışmanın latin dansı olan 'Zumba'nın cimnastik branşları arasına girdiğini söyledi. Çelen, "Artık zumba tüm Türkiye'de, Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun bünyesine olan branşlarımızın arasında. Türk cimnastiğine çok ciddi anlamda kazanç getireceği umudu içindeyiz" dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Bolu'da bir Otel'de düzenlenen 'Türkiye Cimnastik Federasyonu Teknik Kurulları' toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. Cimnastiğin Türkiye'de ne kadar branşının olduğunu anlatmak konusuda zorlandıklarını belirten Çelen, "Bilindiği gibi, ülkede 'cimnastik' denince akla sadece bir antrenör belgesi ile tüm branşların yapılabileceği bir algı vardı. Bu gerçekten bizi sıkıntıya sokuyordu. Bu algıyı kırdık. Bayan artistik cimnastik, artistik erkek, ritmik, trambolin, airobik, genel cimnastik, plates, step ve yeni kurulan cimnastik balesi ve cross fit de branşlarımıza eklendi"  dedi.

Latin esintili bir dans olan ve aerobik hareketlerinin yer aldığı 'Zumba'yı da cimnastik branşları arasına kattıklarını ifade eden Çelen, "Zumba da artık cimnastik branşları arasına girmiş durumda. Yaklaşık 2-3 yıllık bir çalışma neticesinde merkez danışma kurulundan sonra sayın bakan da imzaladı. Artık zumba tüm Türkiye'de, Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun bünyesine olan branşlarımızın arasında. Türk cimnastiğine çok ciddi anlamda kazanç getireceği umudu içindeyiz" dedi.

Çelen, 4 yılda Türkiye'deki cimnastikçi sayısının 15 binden 50 bine yükseldiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Bayan ve erkek sporcu sayısı bazında bakarsanız bayan sporcuların cimnastik sporunda çok daha fazla ve aktif olduğunu göreceksiniz. 31 bin kadın 19 bin civarında da erkek cimnastikçimiz mevcut. Bunun ne kadarı bizim için doğru, bunu da incelemek zorundayız. 2008 yılında 57 federasyon arasında 51'inciyiz, 2009'da 36'ıncıyız, 2010'da 53'üncü, 2011'de 36'ıncı, 2015'de 14'üncü sıradayız. Kulüp sayıları 2012'de 89 iken bugün 2016'da 211 kulüp bulunuyor. Bunların hepsi müsabakalara giden kulüpler. Antrenör sayılarına baktığımızda 2012'de 399 antrenör varken bugün 2 bin 639 tane antrenörümüz var."

Suat Çelen, Türkiye'nin 81 ilinde de cimnastik sporunun yapılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Lig olgusu zaten cimnastikte yoktu. Bunu puanlaştırdık.

Lig olgusunu artık camiamız algılamış oldu. Puanlama sistemini algılamış oldu. Madalya sayılarımız ortada. Türk cimnastiğinin 2010'da uluslararası arenada 1 tane madalyası varken 2016'da 78 madalyaya sahip olduk. Bunun sebebi de daha önce uluslararası organizasyon sayılarının az olması ve gidilmemesi. Ne yaparsanız yapın uluslararası arenada madalyanız yoksa başarılı değilsiniz" diye konuştu.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: Zumba, Cimnastik Branşları Arasına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement