Çin, ABD'nin Çinli şirketlere yatırım uygulama kararına karşı çıkıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin, ABD'nin Çinli şirketlere yatırım uygulama kararına karşı çıkıyor

20.06.2024 15:31

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin Çinli şirketlere yönelik yatırım uygulama kararını uluslararası hukuka aykırı ve tek taraflı zorbalık olarak nitelendirdi. Çin, meşru hak ve çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri alacağını belirtti.

BEİJİNG, 20 Haziran (Xinhua) -- Çin, ABD'nin kısa süre önce sözde Rusya'nın dahlini bahane ederek Çinli şirketlere yatırım uygulama kararı almasına kesin bir dille karşı çıktı.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü He Yadong, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında yaptırımların uluslararası hukukta yeri olmadığını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından yetkilendirilmediğini söyledi.

He, söz konusu hamlenin tipik bir tek taraflı zorbalık ve ekonomik zorlama eylemi olduğunu belirtti.

ABD tarafının Çinli şirketlere yönelik mantık dışı baskılarına derhal son vermesi gerektiğini söyleyen sözcü, Çinli işletmelerin meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla korumak üzere gerekli tüm önlemleri alacaklarını vurguladı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, ABD'nin Çinli şirketlere yatırım uygulama kararına karşı çıkıyor - Son Dakika


Advertisement