Çin'de Otonom Sürüşlü Minibüs Hattı Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Çin'de Otonom Sürüşlü Minibüs Hattı Hizmete Girdi

Çin\'de Otonom Sürüşlü Minibüs Hattı Hizmete Girdi

Çin'in Hangzhou kentinde bulunan Yuhang ilçesindeki otonom sürüşlü minibüs hattı, araç-yol koordinasyon teknolojisiyle çalışarak türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor. 5 kilometre uzunluğundaki ücretsiz hattı kullanmak için yolcular, akıllı algılama cihazlarına sahip olan minibüsleri tercih edebilirler. Ayrıca, her minibüste acil durumlarda müdahale edecek bir denetçi de bulunuyor.

22.05.2024 18:40

HANGZHOU, 22 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in Hangzhou kentinin Yuhang ilçesinde bulunan otonom sürüşlü minibüs hattı, kentte türünün ilk örneği olup, araç-yol koordinasyon teknolojisiyle çalışıyor.

Okullardan, sanayi parklarından, sitelerden ve metro istasyonlarından geçen 5 kilometre uzunluğundaki minibüs hattı tüm vatandaşlar için ücretsiz.

Otonom sürüşlü minibüsler, yol üzerinde yer alan yüksek çözünürlüklü kamera ve radar gibi akıllı algılama cihazları sayesinde yol ağını holografik olarak algılayabiliyor. Araç-yol koordinasyon teknolojisi ise araçlarda operasyonel güvenliği etkin şekilde artırıyor.

Bununla birlikte, yolcu güvenliğini daha da artırmak amacıyla, bu minibüslerin her birinde acil durumlarda aracı derhal devralacak denetçi bir insan bulunuyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de Otonom Sürüşlü Minibüs Hattı Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement