Çin'de Tren İstasyonundaki Saldırı - Son Dakika
Güncel

Çin'de Tren İstasyonundaki Saldırı

Çin\'de Tren İstasyonundaki Saldırı

Saldırıyı yapanların yakalandığı açıklandı.

03.03.2014 16:57

Çin'in güneyindeki Yünnan eyaletinin başkenti Kunming'deki tren istasyonunda önceki gün meydana gelen bıçaklı saldırıyla ilgisi olan 3 kişinin yakalandığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, önceki gün 29 kişinin öldüğü ve 140 kişinin yaralandığı saldırıyı "Abdurrahim Kurban" adlı birinin liderliğindeki 8 kişinin düzenlediği öne sürülürken, yakalananların kimliklerine ilişkin bilgi verilmedi. Saldırganlardan 6'sının erkek, 2'sinin kadın olduğu belirtilirken, olayın hemen ardından 4 kişinin vurularak öldürüldüğü, bir kişinin de olay yerinde yakalandığı kaydedildi.

Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılmış ve şüpheliler kent genelinde aranmaya başlamıştı. Resmi basın ve yetkililer olaydan hemen sonra, saldırıyı gerçekleştirenlerin "Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki bazı gruplarla" bağlantısı olduğunu iddia etmişti.

Çin hükümeti olayı "terörist bir saldırı" olarak nitelerken, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Çin Gang olayla ilgili yaptığı açıklamada "Çin hükümetinin, terörle kanunlara uygun şekilde ve ciddiyetle mücadele edeceğini" sözlerine ekledi.

Ülkedeki en önemli siyasi toplantılarından olan ve bugün başlayan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nda da Kunming'te meydana olay gündeme gelmiş ve yetkililer tarafından kınanmış ve ölenler için saygı duruşu yapılmıştı. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Tren İstasyonundaki Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement