Çin'den BM Barış Gücü Saldırısına Kınama - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Çin'den BM Barış Gücü Saldırısına Kınama

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Çin, Lübnan'daki BM barış gücüne yönelik saldırılara son verilmesi gerektiğini belirtti.

BEİJİNG, 10 Mart (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, Birleşmiş Milletler barış gücü askerlerine yönelik kasıtlı saldırıların kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve söz konusu saldırılara derhal sona verilmesi gerektiğini söyledi.

Guo pazartesi günkü basın toplantısında kısa süre önce Lübnan'da konuşlu BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) düzenlenen saldırı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Guo, saldırıyı güçlü şekilde kınadıklarını ve yaralılara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirtti.

Guo, "BM barış gücü personeline yönelik her türlü kasıtlı saldırı, uluslararası insani hukuk ve BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının ciddi ihlali anlamına gelmektedir. Bu saldırı, kabul edilemez ve derhal sonlanmalıdır. Çin, ilgili tarafları gerilimi düşürmek ve BM barış gücü personelinin güvenliğini sağlamak üzere derhal önlemler almaya çağırmaktadır" dedi.

Kaynak: Xinhua