Çin Devlet Başkanı Şi Yunanistan'da - Son Dakika
Güncel

Çin Devlet Başkanı Şi Yunanistan'da

Çin Devlet Başkanı Şi Yunanistan\'da

Çin Devlet Başkanı Şi: "Yunanistan'la ortak çalışmak ve ikili ilişkilerimizde yeni bir dönem başlatmak istiyoruz" Yunanistan Başbakanı Samaras: "Yunanistan'ın coğrafi konumu bölgedeki Çin savaş gemileri için destek ve bakım açısından elverişli"

14.07.2014 15:29

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Yunanistan'ın Rodos Adası'nı ziyaret etti.

Rodos havaalanında Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ve Kalkınma Bakanı Nikos Dendias tarafından karşılanan Şi, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile de bir araya geldi.

Başbakan Samaras ile Rodos Adası'ndaki Şövalyeler Kalesi'ni gezen Şi, Çin ile Yunanistan arasında doğal bir dostluk ve çok iyi ilişkiler bulunduğunu belirterek Yunanistan'ın Avrupa'da Çin için en güvenilir ve dost ülke olduğunu ifade etti.

Çin'in, Yunanistan ile ilişkilerine büyük önem verdiğini söyleyen Şi, "Yunanistan ile ortak çalışmak ve ikili ilişkilerimizde yeni bir dönem başlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Samaras'tan işbirliği teklifi

Yunanistan Başbakanı Samaras da Çin'in, Yunanistan'a son kriz döneminde büyük destek verdiğini ifade ederek Yunanistan ve Çin'in kültürlerinin ve değerlerinin insanlık medeniyetinin temel taşlarını oluşturduğunu söyledi.

İki ülke arasında birçok alanda işbirliği olanakları bulunduğunu anlatan Samaras, Yunanistan'ın coğrafi konumunun bölgedeki Çin savaş gemileri için destek ve bakım açısından elverişli olduğunu belirtti.

Samaras, " Girit Adası'nda bununla ilgili tüm altyapılar mevcut. Bu konuda işbirliği imkanları var. Örneğin, Çin ve Yunan savaş gemileri birlikte devriye gezebilir. Bu konuda başka bir örnek de halklarımızın çıkarlarının birleştiği korsanlıkla mücadele alanı" diye konuştu. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Devlet Başkanı Şi Yunanistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement