Çin, Rusya'daki Terörist Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Çin, Rusya'daki Terörist Saldırıyı Kınadı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Çin, Rusya'nın St. Petersburg kentinde metroda meydana gelen terör saldırısını sert bir dille kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, bugün St. Petersburg kentinde yaşanan patlamaya dair açıklamasında, Çin tarafının saldırı karşısındaki şaşkınlığını dile getirerek, saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. Hua Chunying, Çin'in saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Terörizmin uluslararası toplumun ortak düşmanı olduğunu ifade eden Sözcü Hua, küresel barış ve güvenliğin korunması için Çin'in Rusya ve diğer ülkelerle birlikte terörle mücadele işbirliğini pekiştirerek, çeşitli terör tehditlerine meydan okumaya hazır olduğunu kaydetti.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metroda meydana gelen terör saldırısında şu ana kadar 11 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

Kaynak: Bültenler