Çin ve Bangladeş'ten Yeni İşbirliği Dönemi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin ve Bangladeş'ten Yeni İşbirliği Dönemi

Çin ve Bangladeş\'ten Yeni İşbirliği Dönemi
26.06.2026 13:14

Xi Jinping, Bangladeş Başbakanı ile görüşerek ikili ilişkileri güçlendirme kararı aldı.

BEİJİNG, 26 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'in başkenti Beijing'de resmi ziyaret amacıyla ülkede bulunan Bangladeş Başbakanı Tarık Rahman ile bir araya geldi.

Xi ve Rahman, ikili ilişkileri bir üst seviyeye çıkarmak üzere yeni dönemde ortak geleceğe sahip bir Çin-Bangladeş topluluğu inşasını ortaklaşa duyurdu.

Xi cuma günü gerçekleşen görüşmede, Çin'in yeni Bangladeş hükümetinin ülkeyi istikrarlı şekilde yönetmesini desteklediğini belirterek, Bangladeş ile yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını söyledi.

Xi, iki ülke arasındaki öncelikli işbirliği alanlarını birlikte belirlemeye ve yeşil ve düşük karbonlu kalkınma, dijital ekonomi, bilgi teknolojileri ile yapay zeka gibi alanlardaki işbirliği potansiyelini değerlendirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin ve Bangladeş'ten Yeni İşbirliği Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement