Çin ve Tacikistan İlişkilerini Yeni Dönemde Yükseltme Kararı Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin ve Tacikistan İlişkilerini Yeni Dönemde Yükseltme Kararı Aldı

05.07.2024 17:52

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman arasındaki görüşmelerin ardından yayımlanan ortak bildiride, Çin ve Tacikistan'ın ilişkilerini yeni dönemde kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığına yükseltme kararı aldığı belirtildi. İki ülke, ebedi dostluk, dayanışma ve karşılıklı fayda içeren bir Çin-Tacikistan topluluğu inşa etme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

DUŞANBE, 5 Temmuz (Xinhua) -- Çin ve Tacikistan, Cuma günü ilişkilerini yeni dönemde kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığına yükseltme kararı aldı.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman arasındaki görüşmelerin ardından yayımlanan ortak bildiride, söz konusu kararın ikili ilişkilerin gelişimine yönelik mevcut ihtiyaçlarına dayandığı belirtildi.

Açıklamada, iki ülke arasındaki üst düzey işbirliği ve ikili ilişkileri derinleştirmeye yönelik ortak arzu temelinde, iki tarafın ebedi dostluk, dayanışma ve karşılıklı fayda içeren ortak geleceğe sahip bir Çin-Tacikistan topluluğu inşa etmeye kararlı oldukları belirtildi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin ve Tacikistan İlişkilerini Yeni Dönemde Yükseltme Kararı Aldı - Son Dakika


Advertisement