Cinayet Sanığı Oskay, Reddi Hakim Talebinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Cinayet Sanığı Oskay, Reddi Hakim Talebinde Bulundu

Cinayet Sanığı Oskay, Reddi Hakim Talebinde Bulundu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 19 Haziran 2010'da Muğla Peyzaj Mimarları Odası Başkanı 37 yaşındaki Hülya Yolcubal'ın evinin önünde tabancayla öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan 57 yaşındaki yazar Cihan Oskay, 'reddi hakim' talebinde bulundu.

12.01.2012 15:26

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 19 Haziran 2010'da Muğla Peyzaj Mimarları Odası Başkanı 37 yaşındaki Hülya Yolcubal'ın evinin önünde tabancayla öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan 57 yaşındaki yazar Cihan Oskay, 'reddi hakim' talebinde bulundu. Mahkeme heyeti Oskay'ın bu talebini reddedip, dosyayı usul yönünden incelenmek üzere 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün 8'ncisi görülen duruşmaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cihan Oskay, sanık vekili avukat Kemal Ertuğrul, Yolcubal'ın avukatı Rıza Bengi, babası Necdet Yolcubal, kardeşleri Reyhan ve Gökhan Yolcubal katıldı.

Bir önceki duruşmada son savunmasını yapmak isteyen Oskay, bu kez ise 'reddi hakim' talebinde bulundu. Beş sayfalık savunma hazırlayan Oskay, duruşmalar süresince savcının ve mahkeme heyetinin savunma hakkını kısıtladığını, gösterdiği dört tanıktan sadece birinin dinlenmesine izin verildiğini ileri sürdü. Savunma ve ispat hakkının engelendiğini ve cinayetle ilgili taleplerinin yok sayıldığını da idda eden Oskay, "Savcı ve mahkemenin bu yaptıkları yargısız infazdır ve kutsal savunma hakkına vicdana uymamaktadır. Hülya'yı terör örgütü ve çetenin öldürdüğüne yönelik iddialarım ve olayda kullanıldığını iddia ettiğim tabanca araştırılmadı. Burada adil yargılanmam söz konusu değildir. Ayrıca duruşmalar sonrasında incelemem için tutanaklar tarafıma verilmedi" dedi.

SAVCIDAN SUÇ DUYURUSU

Savcı Güngör Uçar, sanık Oskay'ın kendisine "hakarette bulunup, iftira attığı" gerekçesiyle Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Savcının isteği tutanaklara geçirildi.

Mahkeme heyeti, Oskay'ın reddi hakim talebinin reddine, tutukluluk halinin devamına karar vererek dava dosyasının incelenmek üzere usul yönünden bir hafta içinde iade edilmek üzere Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

"SABIRLA ADALETİ BEKLİYORUZ"

Son iki duruşmaya karar verilecek düşüncesi ile geldiklerini ancak Oskay'ın her duruşmada davayı uzatmak için çeşitli bahaneler ile sürdüğünü belirten baba Necdet Yolcubal adliye çıkışında, "Her duruşmada çocuklarımla birlikte yeniden ölüyoruz. Eşim ise duruşmalara gelme gücünü artık kendisinde bulamıyor. Tek isteğimiz bir an önce adaletin yerini bulması" dedi.

NELER OLMuşTU

Muğla Peyzaj Mimarlar Odası Başkanı Hülya Yolcubal, 17 Haziran 2010 tarihinde, Bodrum'daki evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırıda, 5'i göğsüne, 2'si başına, 2'si de omzuna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirmişti. Olayın ardından cinayet zanlısı olarak İstanbul'da yakalanan Cihan Oskay, tutuklanmıştı. Cihan Oskay'ın kendisinden ayrılmak istediği için Yolcubal'ı öldürdüğü öne sürülmüştü. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Sanığı Oskay, Reddi Hakim Talebinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement