Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Davos'ta Türkiye'ye yönelik "saldırgan" tanımının kabul edilemeyeceğini söyledi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Davos'ta Türkiye'ye yönelik sarf ettiği ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Davos'ta Türkiye'nin 'saldırgan' bir komşu olduğuna yönelik açıklamaları hakkında bir soruya, "Yunanistan Başbakanı Çipras'ın dün Davos'ta, ülkemize yönelik sarf ettiği ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Başbakan Çipras'ın 'saldırgan' tanımını somutlaştırmak için esas kendi kabinesine bakması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi çalışma arkadaşlarından bazılarının bu tanıma çok iyi uyduğunu herkes biliyor" yanıtını verdi.
Yunanistan Başbakanı Çipras, Davos Forumu'nda Türkiye ile ilgili haddini aşan ifadeler kullandı. Yunan Başbakan, Türkiye gibi "agresif" bir komşu ile yaşamanın zorluklarını anlatarak dert yandı.
Reuters'ın haberine göre Çipras, 2015 yılının başında iktidara geldiğinde Yunanistan'ın sadece en kötü ekonomik kriz ve mülteci kriziyle değil, aynı zamanda " Ege'de tahmin edilemeyen agresif askeri hamleler yapan agresif bir komşuyla" uğraşmak zorunda kaldığını söyledi.
"Avrupalı ortaklarımız Türkiye gibi 'agresif' komşularla yaşamanın zorluğunu her zaman takdir etmiyor" ifadelerini kullanan Çipras, 2016 yılında Türkiye ve AB arasında yapılan göçmen anlaşmasını 'zor ama gerekli' olarak nitelendirdi.
Son Dakika › Güncel › Türkiye İçin 'Agresif Komşu' Diyen Çipras'a Dışişleri'nden Sert Tepki: Kabul Edilir Değildir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?