Çizgi Romanın Türkiye'deki Tarihini 'ÇİZGİNİN Kahramanları' Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

Çizgi Romanın Türkiye'deki Tarihini 'ÇİZGİNİN Kahramanları' Anlatıyor

Çizgi Romanın Türkiye\'deki Tarihini \'ÇİZGİNİN Kahramanları\' Anlatıyor

TRT Belgesel, yerli yapım yeni belgeselleri izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

10.12.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya tarihinde 19. yüzyıl sonlarında ortaya çıkan, Türkiye'de ise 1930'lu yıllarda Baytekin (Flash Gordon) ile birlikte nefes almaya başlayan çizgi romanın Türkiye'deki tarihi, 'Çizginin Kahramanları' ile TRT Belgesel'de ekrana geliyor. 'Altın Çağa Giriş', 'Mizahın Yükselişi' ve 'Dijital Çağın Etkisi' ile üç bölümden oluşan 'Çizginin Kahramanları' ile şu iki soruya yanıt aranıyor: 1. Çizgi roman nasıl üretilirdi, nasıl hikayeler anlatırdı?, 2. Dünden bugüne çizgi roman üretimde nasıl bir çeşitlik var ve nasıl hikâyeler anlatılıyor? TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü'nün yapımcılığında, karikatürist Yener Çakmak'ın danışmanlığında hazırlanan ve Dr. Onur Özmen'in bestelediği müzikler ile Yekta Kopan'ın seslendirdiği 'Çizginin Kahramanları'nın ilk bölümü 11 Aralık Pazar günü 18:45'te ekrana geliyor.

İnsanlık tarihindeki yerini 1800'lerin sonlarında alan, Türkiye'de ise 1930'lu yıllarda ilk kez görücüye çıkan çizgi romanın Türkiye'deki tarihi ve gelişimi, 'Çizginin Kahramanları' belgeseli ile TRT Belgesel'de ekrana geliyor.

Toplamda 20'şer dakikadan oluşan üç bölüm olarak yayınlanacak 'Çizginin Kahramanları'nın ilk bölümü 'Altın Çağa Giriş' bu Pazar 18:45'te yayınlanıyor.

Türkiye'de çizgi roman tarihine katkı sağlamış yayıncı, üretici-çizer ve araştırmacılarla yapılan röportajlar ve çizgi roman tarihine dair belgelerle Türkiye'nin sahip olduğu çizgi roman tarihi ve kültürü izleyicilerle buluşuyor.

Belgeselin yapımcılığı ve yönetmenliğini Ali Horzumlu'nun üstlendiği, danışmanlığı karikatürist T. Yener Çakmak'ın yaptığı, Yekta Kopan'ın seslendirdiği ve Dr. Onur Özmen'in müziklerini bestelediği 'Çizginin Kahramanları' 11 Aralık Pazar saat 18:45'te ilk bölümü ile izleyicilerle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çizgi Romanın Türkiye'deki Tarihini 'ÇİZGİNİN Kahramanları' Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement