Çobanın eşek sırtında zorlu mesaisi: Sıcakta bunalan hayvanlarını her gün araziye çıkarıyor - Son Dakika
Güncel

Çobanın eşek sırtında zorlu mesaisi: Sıcakta bunalan hayvanlarını her gün araziye çıkarıyor

Hatay'da sıcak hava nedeniyle ahırda bunalan hayvanlarını araziye çıkaran çoban Murat Kara, her gün eşek sırtında zorlu bir mesai yaparak hayatını sürdürüyor. Kara, hayvanların eşeği takip etmesi için sırtında dururken, sıcak havada terleyerek ekmeğini kazanıyor.

22.07.2023 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çobanın eşek sırtında zorlu mesaisi: Sıcakta bunalan hayvanlarını her gün araziye çıkarıyor

HATAY - Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu Hatay'da sürüsünün çobanlığını Murat Kara, kapalı alanda bunalan hayvanları için her gün eşek sırtında zorlu mesai yaparak yaşamını sürdürüyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde gittiği Hatay'da hava sıcaklığı gün içerisinde 40 dereceyi buluyor. Sıcakların etkisini her gün biraz daha arttırdığı kentte vatandaşlar, zor onlar yaşıyor. Antakya ilçesinde kendi sürüsünün çobanlığını yapan Murat Kara'da sıcak havaya rağmen ahırda havasız kalan hayvanlarını araziye çıkarıyor. Kara, sürünün kendisin takip edebilmesi için eşek sırtından inmezken, her gün güneşin altında ekmeğini kazanmak için mesaini sürdürüyor.

Havalar oldukça sıcak olduğuna dikkat çeken Kara," Hayvanlar içeride duramıyor bizde dışarı çıkarıyoruz. Bizim için biraz zor oluyor ama uğraşıyoruz. Havalar sıcak olduğu için biraz terliyoruz. Ahır daha sıcak olduğu için mecbur dışarı çıkarıyoruz. Bizim hayvanlar alışmış eşeğe. Sürekli yem yedirdiğimiz için eşeği takip ediyorlar. Ben eşeğin sırtındayım onlarda beni takip ediyor, zor oluyor"dedi.

Çobanın eşek sırtında zorlu mesaisi: Sıcakta bunalan hayvanlarını her gün araziye çıkarıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çobanın eşek sırtında zorlu mesaisi: Sıcakta bunalan hayvanlarını her gün araziye çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement