Çocuk Hükümlülere 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Çocuk Hükümlülere 23 Nisan Kutlaması

Çocuk Hükümlülere 23 Nisan Kutlaması

Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü çocuk hükümlülere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir kutlama programı düzenlendi.

22.04.2013 17:46  Güncelleme: 09:50

Manisa Kapalı Cezaevi'nde kalan çocuk hükümlülerin morallerini artırmak ve toplumsal etkinliklerden uzak kalmamalarını sağlamak amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Manisa Belediyesi ile Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü işbirliğiyle cezaevinde düzenlenen etkinliğe, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı MHP'li Nursel Ustamehmetoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çimen, Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Katip Özen ile yetişkin ve çocuk hükümlüler katıldı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çimen, bu tür etkinliklerin çocuk hükümlülerin moral bulmasını sağladığını belirtti.

Çimen, "Keşke 23 Nisan'ı cezaevinde değil de dışarıda aileleriyle birlikte kutlasalardı. Ama cezaevi infaz kurumu müdürlüğümüz, çocuk hükümlülerimizin kendilerini toplumdan soyutlamaması ve toplumsal etkinliklere uzak kalmamaları için böyle etkinlikler düzenliyor. Temennimiz en kısa zamanda cezalarını bitirip, aileleriyle birlikte bu bayramlarını kutlamaları" diye konuştu.

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Ustamehmeoğlu da cezaevindeki hükümlülerin motivasyonunu sağlayacak her türlü sosyal etkinliğe destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından çocuk hükümlülerden bazıları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi anlatan slayt gösterisinin ardından, Manisa Belediyesi tarafından eşofman takımı hediye edildi. Kapalı cezaevinde kalan 17 çocuk hükümlüye hediyeleri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Çimen ile Belediye Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu tarafından verildi. Hediyelerin dağıtılmasının ardından yetişkin ve çocuk hükümlülere, yine arkadaşları tarafından mini konser verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Hükümlülere 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement