Çocuk Oyunlarında Şampiyon Mustafa Sarıgül Ortaokulu - Son Dakika
Güncel

Çocuk Oyunlarında Şampiyon Mustafa Sarıgül Ortaokulu

Çocuk Oyunlarında Şampiyon Mustafa Sarıgül Ortaokulu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından düzenlenen Erdemli 2'nci Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası sona erdi.5 gün süren şampiyonada final mendil kapmaca oyunuyla İstanbul-Şişli Mustafa Sarıgül...

31.05.2013 20:16

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından düzenlenen Erdemli 2'nci Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası sona erdi.

5 gün süren şampiyonada final mendil kapmaca oyunuyla İstanbul-Şişli Mustafa Sarıgül Ortaokulu ile Kocaeli- Çayırova Reysaş Lojistik Ortaokulu oynadı. Finalde birinciliği İstanbul-Şişli Mustafa Sarıgül Ortaokulu elde ederken, ikinciliği Kocaeli-Çayırova Reysaş Lojistik Ortaokulu, üçüncülüğü ise İstanbul Yaşar Doğu Ortaokulu elde etti. Erdemli 2'nci Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren takımların madalyalarını Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Özefe, "Modern kentleşmeyle birlikte yok olmaya başlayan geleneksel çocuk oyunlarımızın yeniden canlandırılması çok önemli. Çünkü çocuklarımız bizim çocukluğumuzdaki oyunları oynayamıyorlar. Her ne kadar çocuk parkları yapılsa da çocuklarımız geleneksel oyunlarını burada oynayamıyorlar. Bundan sonra yapılacak çocuk parklarında mutla geleneksel oyunların oynanacağı alanlarında bulundurulması ve çocuk oyunları göz önüne alınarak parklar yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu ise, "Bu yıl 2'ncisini düzenlediğimiz çocuk oyunları şampiyonasına ev sahipliği yapan Erdemli'yi güzel bir şampiyona gerçekleştirdiği için tebrik ediyorum. Çocuklarımızın bu tür geleneksel oyunları geleceğe aktarmaları çok güzeldir. Şampiyonaya katılan bütün sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor teşekkür ederim" dedi.

Ödül töreni sonrası salona bırakılan balonlar çocuklar tarafından kapışılırken, kimi çocuk da çocukluğunu yaşayarak balonları patlatmayı ihmal etmedi. - Mersin/ Erdemli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Oyunlarında Şampiyon Mustafa Sarıgül Ortaokulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement