Çocuk Valinin Savaş Endişesi - Son Dakika
Güncel

Çocuk Valinin Savaş Endişesi

Çocuk Valinin Savaş Endişesi

-çanakkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mart İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi Aybüke İrem Dalkıran bir süreliğine vali oldu.

23.04.2011 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-çanakkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mart İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi Aybüke İrem Dalkıran bir süreliğine vali oldu. Savaşa yönelik endişeleri olduğunu belirten Dalkıran, yeni konutlarda sığınak yapımının zorunlu hale getirilmesini istedi.

Vali Güngör Azim Tuna'nın koltuğuna oturan Aybüke İrem Dalkıran, Çanakkale'nin sorunları konusundaki bilgisiyle dikkat çekti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı ile andıklarını belirterek sözlerine başlayan Dalkıran, "Türk çocukları! Ulusal Egemenlik Bayramı hepinize kutlu olsun" dedi.

Aybüke İrem Dalkıran, "Ülkemizde barış olması her zaman bunun devam edeceği anlamına gelmez. Bu yüzden yeni yapılan evlerde sığınak yapılması isteğe bağlı değil, zorunlu hale gelmeli. Çünkü dünyadaki devletler yarış içinde. Bütün devletler en üste çıkmak istiyor. Bunun için de ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yüzden biraz endişem var" diye konuştu.

Çanakkale'nin sorunlarına da dikkat çeken Dalkıran, "İşsizlik ve ondan kaynaklanan sorunlarımız var. İlimizdeki yatırımların arttırılması için çalışacağız. İşsiz ve evine ekmek götüremeyen kimse kalmasın istiyorum. Turistleri şehrimizde daha uzun süre tutacak olanaklar yaratılmalı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nın daha iyi tanıtılması için çalışma başlattık. Bu konudaki çalışmaları destekleyip, yatırım yapmak isteyenleri teşvik edeceğim" dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise makamını teslim ettiği Aybüke İrem Dalkıran'ı dinledikten sonra, "Ben de olsam aynı şeyleri söylerdim" diyerek kentin sorunlarına çok iyi vakıf olduğunu söyledi. Ardından da günün anısına Dalkıran'a hediye verdi.

(FOOTĞRAFLI) - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Valinin Savaş Endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement