Çocukları Korumak İçin Öğüt Yeterli Olmuyor - Son Dakika
Güncel

Çocukları Korumak İçin Öğüt Yeterli Olmuyor

Çocukları Korumak İçin Öğüt Yeterli Olmuyor

Osmangazi Kent, emniyet Müdürlüğü ve Kader'den ortak girişim: çocuklarınız madde bağımlısı olmasın.

06.03.2012 19:27

Toplumun kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığının engellenmesi ve gençlerin bu tür zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla Osmangazi Kent Konseyi, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve KADER Bursa Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlenen panelde ailelere bilgi verildi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde anne ve babalara yönelik düzenlenen panelde konuşan Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Vural ; ailelere bu alışkanlıklara karşı duyarlı olmalarını ve çocuklarını kontrol altında tutmalarını önerdi.

Anne babaların çocukları için iyi isteklerde bulunmasının onları günümüz şartlarında kötülüklerden korumaya yetmediğini anlatan Vural, çocukların korunmasında ebeveynlere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Vural, "Taşın altına elinizi değil bedeninizi koymanız gerekiyor.

Çocuğunuz sabah evden çıkarken verilen öğütler maalesef bugünün şartlarında yeterli değil. Elbette çocuklarımıza öğüt vereceğiz, onlara tavsiyelerde bulunacağız ancak onları kötülüklerden korumak içinde bazı bilimsel çalışma ve formüllerden yararlanacağız. Asıl olan çocuklarımızı bu alışkanlıklardan ve kötülüklerden uzak tutmaktır" dedi.

Konferansa konuşmacı ve bu konulardaki deneyimlerini aktarmak için katılan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amiri Murat Sarı ise madde bağımlılığı ile ilgili genel bilgileri , madde bağımlısı olan çocuklara nasıl davranılacağını , tedavi sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini , alınması gereken önlemleri gerçekleşmiş acı olaylarla anlatarak çarpıcı örnekler verdi. Sarı, konunun iktisadi ve sosyal yönlerini de anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocukları Korumak İçin Öğüt Yeterli Olmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement