Çocuklarıyla İddiaya Girdi, 52 Yaşında Mezun Oldu - Son Dakika
Güncel

Çocuklarıyla İddiaya Girdi, 52 Yaşında Mezun Oldu

Çocuklarıyla İddiaya Girdi, 52 Yaşında Mezun Oldu

Karabük'te çocuklarıyla girdiği iddianın ardından üniversiteyi bitiren 52 yaşındaki Ali Rıza Özcan, mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

09.06.2012 14:06

Karabük'te çocuklarıyla girdiği iddianın ardından üniversiteyi bitiren 52 yaşındaki Ali Rıza Özcan, mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Karabük Üniversitesi 5.'inci mezunlarını verdi. 2011 -2012 eğitim öğretim döneminde Karabük Üniversitesi mezuniyet törenin bin 912 öğrenciyi mezun etti. Karabük Üniversitesi Kampüsü'nde düzenlenen törene, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanı, Protokol üyeleri, Öğretim üyeleri, öğrenciler, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Karabük Üniversitesi Kadın Mehteran Takımı'nın çaldığı marşlarla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bugün üniversiteden mezun olan öğrencilerin bundan dört beş yıl önce üniversiteye girip girememe kaygısını yaşadıklarını söyleyerek, "Bu diplomaları sizler alırken sizlerle birlikte yüreği çarpan ve sizler için sürekli duada bulunan annenizi, babanızı, ailenizi asla unutmayın. Sevgili gençler dünyada bilgi birikimi o kadar hızlı ilerliyor ki almış olduğunuz diplomayı ayakta tutabilmek için sürekli öğrenmek ve kendinizi geliştirmek zorundasınız. Üniversitemiz bugün bin 912 tane öğrencimizi mezun ediyoruz. Bunlardan dört tanesi doktora öğrencisi, 109 tanesi yüksek lisansını tamamlamış uzmanlığını almış arkadaşlarımız, 578 tanesi de lisans öğrenimini tamamlamış arkadaşlarımız. Üniversitemizde okuduğunuz dönem boyunca Karabük halkı sizleri bağrına bastı. Bugünden itibaren sizler Karabük'ün ve Karabük Üniversitesi'nin elçisi olacaksınız ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden de zerre kadar şüphem yok. Öğrenciliğiniz süresince Karabük Üniversitesi Rektörü olarak bir kez bile başım öne eğdirmediğiniz için sizleri temsil etmekten onur duyduğumu belirtmek istiyor ve sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Sevgili anne ve babalar böyle öğrenciler yetiştirdiğiniz için sizlere de şükranlarımı arz ediyor, teşekkür ediyorum. Elbette ki Türkiye'deki en hızlı büyüyen üniversitelerden bir tanesi olmamızın arkasında yatan gizli güç Karabük halkı ve Karabük yöneticileridir. Buradaki görmüş olduğunuz binaların çoğu bu hayırseverler tarafından yapılmıştır. Bu fedakarlığı asla unutmayacaksınız. Hizmet sırası sizde. Bu binaların üzerine binalar yapmak artık sizin tekelinizdedir. Sevgili gençler yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını temenni ediyorum" dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük ise mezun olan öğrencilerle beraber aynı mutluluk ve heyecanı yaşadığını belirterek, "Okul hayatınız boyunca bu şehirde yaşadınız, sevindiniz ve kimi zamanda üzüldünüz ama başarılı bir şekilde eğitiminizi tamamladınız. Şimdi elinizde dünyanın her yerinde geçen kıymetli bir diploma var. Böyle bir diplomayla eğitim sonrası hayatınıza güçlü bir şekilde başlıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor ve eğitimden sonraki hayatınızda başarılar dilerim" dedi.

İDDİAYA GİRDİ 52 YAŞINDA MEZUN OLDU

Bu yıl 5.'inci mezunlarını veren Karabük Üniversitesinde en yaşlı mezunu ise Karabük Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalışan 2 çocuk babası 52 yaşındaki Ali Rıza Özcan oldu. Safranbolu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü'nü bitirerek mezun olan Ali Rıza Özcan, öğrencilerle birlikte kepini havaya fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Üniversiteyi bitirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Özcan, "Gençlik yıllarındaki gibi olmasa da yine biraz heyecan var. Çocuklar üniversiteyi bitirdi. Çocuklarla bir iddia oldu ve artık sıra bize geldi. Ben de üniversiteyi bitirdim" dedi.

Kep töreninin ardından sahneye çıkan Gökhan Tepe, seslendirdiği şarkılarla öğrencileri coşturdu. Şenlik alanını dolduran yaklaşık 10 bin kişi, Gökhan Tepe'nin şarkılarıyla eğlendi. Konseri ön sıralarda izleyen kız öğrenciler, popçuya sevgi gösterilerinde bulundu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Gökhan Tepe'ye, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal tarihi Safranbolu evinin maketini ve çiçek hediye etti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklarıyla İddiaya Girdi, 52 Yaşında Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement