Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamından yararlanmak isteyen vatandaşlar, Çorlu Kaymakamlığı'na gelir tespiti için başvuru yaptı. Sistemin yavaş çalışması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasından yararlanmak isteyen yeşil kart sahibi ve sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren gelir tespiti için Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yaptı. Sistemin yavaş çalışması nedeniyle vakıf önünde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar arasında sıra yüzünden tartışma yaşandı.
15 bin yeşil kartlının bulunduğu Çorlu'da yaklaşık 20 bin kişinin de hiçbir sosyal güvencesi bulunmuyor. Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanmak isteyenlerin 31 Ocak tarihine kadar Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapması gerekiyor.
Son Dakika › Güncel › Çorlu'da Genel Sağlık Sigortası Başvuru Kuyruğu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.