Çorum'a 650 Yataklı Akıllı Hastane Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Çorum'a 650 Yataklı Akıllı Hastane Yapılıyor

Çorum\'a 650 Yataklı Akıllı Hastane Yapılıyor

Sağlık Bakan Yardımcısı Ağah Kafkas, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çorum'a tek kalemde yapılan en büyük yatırım olduğunu belirterek, "2015 yılı sonu itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a yaklaşık 380 milyon liralık bir yatırım"...

23.05.2013 17:32

Sağlık Bakan Yardımcısı Ağah Kafkas, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çorum'a tek kalemde yapılan en büyük yatırım olduğunu belirterek, "2015 yılı sonu itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a yaklaşık 380 milyon liralık bir yatırım yapılmış olacak" dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Ağah Kafkas, Çorum'a yapılacak 650 yataklı akıllı hastanenin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı'nda yapılan toplantıya, Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve Çorum'dan gelen yaklaşık 30 kişilik heyet katıldı.

Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tanıtımının yapıldığı görüşmede Bakan Yardımcısı Kafkas, projenin Çorum'a tek kalemde yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi. Çorum'a bağlı Osmancık, İskilip ve Alaca'ya yapılacak hastanelerin çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kafkas, "Bugüne kadar Çorum'a toplam 174 milyon lira yatırım yaptık. Yaklaşık 205 milyon liralık da yatırım planlıyoruz. 2015 yılı sonu itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a yaklaşık 380 milyon liralık bir yatırım yapılmış olacak" diye konuştu.

Çorum'a yapılacak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin özelliklerinden bahseden Kafkas, hastanede, 225 adet tek kişilik oda, 25 adet süit oda ve 200 adet çift kişilik oda olmak üzere toplamda 450 odanın bulunacağını bildirdi. Binaya kullanılan malzemeler ile 2 bin 20 adet konut yapılabileceğine işaret eden Kafkas, "Hastanede; 26 ameliyathane, 195 adet poliklinik odası, her serviste 1'i süit 8'i çift kişilik olmak üzere toplam 9 oda, 651 Adet deprem izalatörü, 326 kişilik konferans salonu, heliport ve 9 yataklı anne oteli bulunacak" dedi.

"YAPILAN YATIRIMLAR YÜKSEK KALİTEDE"

Çorum Valisi Sabri Başköy, son günlerde Çorum'a yapılan yatırımların yüksek kalitede olduğuna işaret ederek, var olan bazı hukuki sorunların da kısa sürede çözüleceğini bildirdi. Projenin tamamlanması aşamasında yaşanan ödenek yetersizliği sonucu Sağlık Bakanlığı'nın devreye girdiğini belirten Başköy, "Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi aslında bir tıp fakültesi hastanesidir. Proje gerçekleştirildiğinde son teknoloji bir tıp fakültesi yapılmış olacak" şeklinde konuştu. İdari Mahkeme Binası'nı 2 ay içinde yıkacaklarını söyleyen Başköy, yıkılan yeri şehir parkı olarak hizmete açacaklarını kaydetti.

"AK PARTİ'DEN ÇORUM'A 600 MİLYON LİRALIK YATIRIM"

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, yeni hastanenin Çorum'a hayırlı olmasın diledi. 2002'den bu yana AK Parti Hükümeti tarafından Çorum'a 600 milyon liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Ceylan, diğer alanlarda da yatırımların devam edeceğini vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'a 650 Yataklı Akıllı Hastane Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement