Çorum Bakan Bozdağ Terörü Bittiği Bir Türkiye Ortaya Çıkaracağız - Son Dakika
Güncel

Çorum Bakan Bozdağ Terörü Bittiği Bir Türkiye Ortaya Çıkaracağız

Çorum Bakan Bozdağ Terörü Bittiği Bir Türkiye Ortaya Çıkaracağız

Temel atma töreninin ardından Çorum Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

29.11.2014 18:24

Temel atma töreninin ardından Çorum Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çözüm süreci ile ilgili bir soru üzerine Bakan Bozdağ, Türkiye'nin her yanında insanlarımız şiddetin bittiği, kanın ve gözyaşının tamamen sona erdiği bir Türkiye arzuladığına dikkat çekerek, Hükümet olarak biz de böyle bir Türkiye'yi milletimizin hizmetine sunabilmek için elimizden gelen çabayı sürdürüyoruz. Her ne kadar çözüm sürecini eleştirenler varsa onlar çözüm sürecinin alternatifi bir projeyi bugüne kadar ortaya koyamadılar. Çözüm sürecine karşı çıkanların 30 yılı aşkın zamandır Türkiye'de süre giden terörü sona erdirmek için projeleri nedir, programları nedir, tavsiyeleri nedir Şuana kadar bize tavsiyede bulunan yok. Konuşuyorlar, onların konuştukları, Türkiye'nin geçmişte uyguladığı konulardır. Geçmişte olağanüstü hal ilan edildi, ülkenin bazı illerinde ohal kuralları uygulandı. Terörü azaltan bir fonksiyon icra etmedi, aksine terörü daha da artmasına yol açtı. Biz terörü sona erdirmek için terörü doğuran nedenleri ortadan kaldırılması ve bu konuya güvenlikçi bir pencerenin yanı sıra başka pencereden de bakma gerekliliğine inandık. Bu çerçevede süreci başlattık. Tüm derdimiz terörün bittiği bir Türkiye'yi ortaya çıkarmaktır. Bunun üzerinde çalışmalarımız sürüyor dedi.

İMRALI ZİYARETLERİNDE HERHANGİ BİR SORUN YOK

Adalet Bakanı Bozdağ, HDP'li milletvekillerinin zaman zaman İmralı ziyaretinde bulunduğunu belirterek, Yasalarımız çercevesinde ziyaretlerine Adalet Bakanlığı izin veriyor, izin verdiği takdirde de yapılabiliyor. Zaman zaman ziyaretleri oldu. Bu hafta sonu yapılacak ziyaret için de Adalet Bakanlığı izin vermiş durumda. Kendileri ziyarette bulunabileceklerdir. Herhangi bir sorun yoktur. Milletvekili olmayanlarla ilgili de yasalarımız hangi tür yöntem öngörüyorsa o yöntem çercevesinde yasalara uygun hareket edilecektir diye konuştu.

ESKİ BAKANLAR İÇİN KOMİSYON KURULMASI BİZ SAĞLADIK

Eski bakanlarla ilgili meclisteki soruşturma komisyonu konusuyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Bozdağ, Siyasi partilerin Ak Parti'yi ve hükümetimizi yıpratmak için maalesef istismar ettikleri bir komisyona dönüşmüştür. Meclisin bunu soruşturmasını biz sağladık ki hakikat ortaya çıksın. Meclis soruşturma komisyonu, Anayasa ve içtüzük gereği, diğer yasalarımız çerçevesinde cumhuriyet savcılarının bir suç isnadı nedeniyle yürüttüğü soruşturma neyse onun bir benzerini meclis adına yürüten adli bir komisyondur. Dolayısıyla uygulama sürecinde ceza muhakemesi kanunu kurallarını uygular ve ona göre hareket eder, soruşturma gizlidir. Yasalarımız gereği gizlidir. Gizli olan soruşturmanın ifşası ceza kanununa göre suçtur. Soruşturmanın gizliliğinin ana nedeni de insanların lekelenmemesini temin içindir. Çünkü lekelenmeme hakkı masumiyet karinesinden önce gelir. Siz iddianame düzenleyip bir dava açtığınızda bile insanlara suçlu diyemiyorsunuz. Çünkü anayasamız bir kişinin suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu ilan edilemez diyor. Ancak maalesef siyasi partiler bu gerçeğe rağmen şuanda ismi geçen sayın bakanları mahkum etmişler, cezalarını infaz ediyorlar. Böylesi bir devlet hukuk devleti olmaz. Hepimiz anayasaya sahip çıkacağız, saygı duyacağız, anayasa çerçevesine işimizi yerine getireceğiz diye konuştu.

PAPANIN ZİYARETİ TARİHİ BİR ZİYARET

Papa'nın Türkiye ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine Adalet Bakanı Bozdağ şöyle cevap verdiFevkale de önemli ve tarihi bir ziyarettir. Başarılı geçtiğini düşünüyorum. Umarım bu ziyaretin ortaya çıkardığı mesajlar, dünyayı olumlu etkiler. Sayın Bahçeli'nin Tunceli ziyareti etki-tepki ziyaretidir. Sayın başbakanımızın çağrısına bir refleks olarak yapmıştır. Baktığınızda sen şunu yapamazsın, ben bunu yaparım iddiasını yapar insanlar, bu da onun gibi bir şey. Bir kendini ispati vücut etme gayreti olarak görüyorum ama gitmesiyle ispat etmiştir. Ama Tuncelilerle temas etmeden geri dönüp gelmiştir. Valiliğin önünde konuştu, kendi adamlarına konuştu, döndü geldi. Bilmiyorum dinleyenlerin içerisinde bir tane Tuncelili var mıö

Ziyaretlerin ardından Bakan Bozdağ, kentten ayrılarak karayolu ile Yozgat'a hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Bakan Bozdağ Terörü Bittiği Bir Türkiye Ortaya Çıkaracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement