Çorum Emniyeti'nden Uyuşturucuya Karşı Proje - Son Dakika
Güncel

Çorum Emniyeti'nden Uyuşturucuya Karşı Proje

Çorum Emniyeti\'nden Uyuşturucuya Karşı Proje

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nün gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla proje hazırladı.

30.04.2013 13:32  Güncelleme: 15:13

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nün gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla hazırladığı "Hayat Işığı" projesi kapsamında 'Haydi Çorum Sen de Madde Kullanımına Hayır De' sloganıyla risk grubundaki gençlere seminerler verilmeye başlandı.

Çorum'da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından hazırlanan "Hayat Işığı" projesi kapsamında il genelindeki yükseköğretim kurumları ve liselerde risk grubundaki gençlere yönelik eğitim seminerleri veriliyor. Şu ana kadar 50 okulda gerçekleştirilen seminerlerde 5 bin öğrenciye uyuşturucu ve madde bağımlılığı anlatıldı. Hitit Üniversitesi'nin destek verdiği proje kapsamında fakülteler ve meslek yüksekokulları arasında basketbol turnuvası düzenlendi.

BİLGİLENME VE YARDIMLAŞMA ÖNEMLİ

Proje hakkında açıklamada bulunan İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, projenin amacının bu ülkenin geleceğinin teminatı olan gençleri madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi. Doğan, farkındalık oluşturmak amacıyla perşembe günü de halk yürüyüşü düzenleyeceklerini dile getirdi.

Bilgilenmek ve yardımlaşmanın madde bağımlılığından korunmanın en iyi yollarından olduğunu anlatan Emniyet Müdürü Doğan, toplumun bu konuda bilinçlenmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Doğan, bu mücadelede başta aileler, sivil toplum ve kamu kurum kuruluşları ile yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Gençleri madde bağımlılığı gibi tehlikeli bir oyuna karşı uyaran İl Emniyet Müdünü Halil İbrahim Doğan, "Özellikle gençlerimiz, 'Bir defa denemek ile bir şey olmaz' veya 'Ben kullanıyorum bir şey olmadı' gibi zehir tacirlerinin çok sık kullanmış olduğu telkin yöntemlerine karşı bilinçli olmalı ve bu tehlikeli oyuna asla düşülmemelidir" diye konuştu.

(FOTOFRAFLI) - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Emniyeti'nden Uyuşturucuya Karşı Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement