Çubuk'taki huzurevine atlı ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Çubuk'taki huzurevine atlı ziyaret

Çubuk\'taki huzurevine atlı ziyaret
24.03.2023 16:47  Güncelleme: 16:51

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü öğretim üyeleri atlarıyla Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü öğretim üyeleri atlarıyla Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Huzurevi sakinleri atları görünce şaşkınlık yaşadı, ziyarette yaşlılar antrenörler eşliğinde bir süre atlarla ilgilendi.

Öğretim Görevlisi Bilal Gökdere, renkli etkinlikten dolayı huzurevi sakinlerin mutlu olduğunu söyledi.

Atların insanları terapi etme özelliği olduğunu dile getiren Gökdemir, "Atlar iyi bir algılayıcı olduklarından, her bireye davranışsal olarak farklı tepki verirler. Atlarla faaliyetler gerçekleştirmek duygusal sağlık, sabır, bağlılık duygusu, uyum, rahatlama ve iyi nefes alma gibi insan gelişimine olumlu etkileri vardır. Burada amacımız yaşlı bireylerimizin atlarla birlikte vakit geçirerek sosyalleşme fırsatı, egzersiz ve temiz hava fırsatı sunmaktır. Bu vesileyle yaşlılarımızın yüzlerinde bir tebessüm görebilmek en büyük mutluluğumuzdur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'taki huzurevine atlı ziyaret - Son Dakika


Advertisement