Çukurca'da Gözaltına Alınan Öğretmenlerle İlgili Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çukurca'da Gözaltına Alınan Öğretmenlerle İlgili Basın Açıklaması

Çukurca\'da Gözaltına Alınan Öğretmenlerle İlgili Basın Açıklaması

Çukurca'da gözaltına alınan öğretmenlerle ilgili basın açıklaması Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün gece 2 öğretmen ve kaymakamlıkta çalışan bir memur polisler tarafından gözaltına alındı.

29.09.2015 20:32

Çukurca'da gözaltına alınan öğretmenlerle ilgili basın açıklaması

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün gece 2 öğretmen ve kaymakamlıkta çalışan bir memur polisler tarafından gözaltına alındı. Öğretmenlerin ve kaymakamlık personelinin gözaltına alınmasını protesto amacıyla HDP ve Eğitim-Sen ortak basın açıklaması yaptı.

Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Orta Okulu'nda görev yapan öğretmenler Fatih Bulugir, Halil İbrahim Çankaya ve Çukurca Kaymakamlığı'nda memur olan Abuzeyt Yiğit, tartıştıkları polisler tarafından dün gece gözaltına alındı. Dün geceden beri emniyette olan ve ifadeleri süren 2 öğretmen ve 1 kaymakamlık personeli için bugün kaymakamlık önünde HDP ve Eğitim-Sen tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, HDP ilçe yöneticileri ve KESK üyeleri katıldı. Basın açıklamasını Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan okudu. Bu dönemde Çukurca'ya atanan öğretmenlerin tedirginlik içinde ilçeye geldiklerini belirten Aşkan,"Bu zor şartlarda eğitim öğretim veren eğitimcilerin can güvenliğinin sağlanması devletin temel görevidir. Öğretmenler ve kaymakamlık personelinin dün gece polislerle tartıştıkları için gözaltına alınması bizleri çok üzmüştür. Bu olayı kınıyor ve arkadaşlarımızın biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurca'da Gözaltına Alınan Öğretmenlerle İlgili Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement