Çukurova Belediyesi'ne Ateş Eden Şüpheliler Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Çukurova Belediyesi'ne Ateş Eden Şüpheliler Yakalandı

Çukurova Belediyesi\'ne Ateş Eden Şüpheliler Yakalandı

Çukurova İlçe Belediyesi'ne silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla Belediye Nikah Salonu'nun eski işletmecisi ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

08.01.2015 17:20  Güncelleme: 09:15

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi'ne silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla Belediye Nikah Salonu'nun eski işletmecisi 27 yaşındaki M.V.K. ile birlikte 26 yaşındaki Volkan A., 22 yaşındaki Burak A. ve 19 yaşındaki Ali K. gözaltına alındı. Saldırının nikah salonunun ruhsatının yenilenmesi ile ilgili olduğu ileri sürüldü.

Belediyeevleri Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı üzerinde bulunan Çukurova Belediye binasına, 6 Ocak'ta kimliği belirsiz kişilerce tüfekle 4 el ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda 2'nci kattaki özel kalem müdürünün odası ve bir alt katta memurların görev yaptığı odanın camları kırıldı.

Belediye binasına yapılan ikinci saldırı olan olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. Polis, saldırının M.V.K. ile arkadaşı Volkan A. tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonla Volkan A., M.V.K. ve beraberlerindeki Burak A. ile Ali K. yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan M.V.K., silahlı saldırıyı Volkan Aydın'ın yaptığını ileri sürüp, "Belediyenin Toros Mahallesi'ndeki nikah memurluğunun da içinde bulunduğu düğün salonunu çalıştırıyordum. Salonu başkasına devrettim, 260 bin lira aldım, 300 bin TL daha alacağım kaldı. Belediye ruhsatı yenilemedi. Bu yüzden de salonun işletmesini devrettiğim kişiden 300 bin TL'yi alamadım. Zor durumdaydım. Volkan, durumu biliyordu, benim için belediyeye sıktı" dedi.

'BİZ ATEŞ ETMEDİK'

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde arkadaşının yalan söylediğini ileri süren Volkan A. da kendisinin aracı kullandığını, M.V.K.'ın da ateş ettiğini iddia etti. Aydın, "M.V.K., Ali ve Burak ile birlikte alkol alıyorduk. M.V.K., belediye yüzünden zor durumda kaldığını söyleyip gözdağı vermeyi düşündüğünü söyledi. Ben arabayı kullanıyordum, Ali ile Burak arka koltukta oturuyorlardı. Çukurova Belediyesi'ne gelince M.V.K.arabadan indi, 'siz bekleyin geliyorum' dedi. Uzaklaştı, bir kaç el ateş açtı, sonra da koşarak geldi. Bana 'sür' dedi. Ayrıldık, otomobili de getirip Süleyman Demirel Bulvarı'nda bırakıp dağıldık" diye konuştu.

İfadeleri alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurova Belediyesi'ne Ateş Eden Şüpheliler Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement