Çukurova Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Çukurova Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni

Çukurova Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni

Adana Valisi Coş: ''Biz Adana'nın üniversiteler kenti olmasını arzu ediyoruz'' Rektör Prof. Dr. Kibar: "Daha kaliteli, modern ve öğrenci merkezli bir eğitim verme ve dünya üniversitesi olma h...

10.10.2013 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) yeni akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı kunuşmada, ÇÜ'nün şehrin en önemli kurumu olduğunu söyledi.  ÇÜ'nün akademisyenleriyle öğrencilerinin her zaman kent halkının baş tacı olduğunu ifade eden Coş, ne kadar gelişir, büyür ve dünya üniversitesi olursa Adana'nın da dünya kenti olma hedefine o oranda yaklaşacağını dile getirdi.

Adana'nın dünya kenti olmasını arzuladıklarını aktaran Coş, "Bunun için en büyük gücümüz Çukurova Üniversitesidir. Elbette üniversite deyince tabela ve mekanlar ifade edilmiyor. Esas üniversitemizin cevheri, öğretim üyeleri ve öğrencileridir" dedi.

ÇÜ'nün öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de dünya kenti olma hedefine odaklanması gerektiğine dikkati çeken Coş, "Bir dönem üniversitemizde yaşanan sıkıntıların artık yaşanmayacağını, esas amaca, esas hedefe odaklanacağının işaretlerini alıyor olmaktan mutluyum" diye konuştu.

Adana'nın üniversiteler kenti olmasını arzuladıklarını belirten Coş, kentin toplumsal değişim ve dönüşümünde ÇÜ'nün sağladığı katkıyı artırması gerektiğini vurguladı. ÇÜ'nün, kentteki bazı olumsuzluklarda kendisini hissedar kabul etmesinin önemli olduğunu dile getiren Coş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitemizin sağladığı önemli katkıların yanında bazı olumsuzluklar da var. Buna örnek vermek gerekirse kentte 3 bin civarında çıkmaz ve standart dışı sokak var. Mevcut yapı stoğunun yüzde 60'dan fazlası imara aykırı. Böyle bir kentleşme oluyorsa ve 40 yıllık üniversite burada varsa bu çarpık yapılaşma konusunda kamuoyunun bilinçlenmesi gerekli. Bu konuda tavır alınması, ilgili kuruluşların üzerine düşeni yapması konusunda yeterli başarı sağlanamamışsa, bunda dolaylı olarak muhakkak üniversitemizin de sorumluluğu olmalıdır. Her başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da üniversitemizin rolünün olduğunu kabul etmek lazım. Biz bunun için üniversitenin Adana'nın gelişmesinde değerlendirici, denetleyici  ve yönlendirici olmasını arzu ediyoruz."

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da 1973 yılında kurulan ÇÜ'de 16 fakülte, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, bir devlet konservatuvarı, 3 enstitü ve 29 araştırma ve uygulama merkezi bulunduğunu söyledi.

Yeni akademik yıla 12 bin 11'i önlisans, 30 bin 119'u lisans ve 4 bin 476'sı lisansüstü olmak üzere 46 bin 696 öğrenciyle başlanıldığını belirten Kibar. "Ayrıca 570 kayıtlı uluslararası öğrencimiz bulunuyor" dedi.

Dünyada özellikle bilim ve teknoloji alanında yaşanan dinamik gelişmelerin ekonomik, sosyal ve siyasal hayata kadar birçok alanı önemli bir biçimde etkilediğini dile getiren Kibar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm bu değişimler yüksek öğrenim sektörü ve hizmetlerini yeniden düşündürmeyi zorunlu kılmaktadır. Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu bu çağda üniversiteler dinamizme ayak uyduramazsa sadece meslek kategorilerine giriş sağlayan profesyonel bilgi ve belgeleri vermekten ibaret kurumlar haline gelir. ÇÜ değişiyor. Daha kaliteli, modern ve öğrenci merkezli bir eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefimiz var."

ÇÜ'nün kurucu eski rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan'ın da duygusal bir konuşma yaptığı törende öğrenciler adına Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Mehmet Muhittin Nasanlı da söz aldı.

Müzik dinletisinin ardından yeni akademik yılın ilk dersini Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emin Kansu verdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çukurova Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement