Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin Sümer Kampusu projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "En çok önem verdiğim alan eğitim alanıdır" dedi.

22.06.2012 18:19

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin Sümer Kampusu projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "En çok önem verdiğim alan eğitim alanıdır" dedi.

Sümer kampusunda düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Mevlit Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Musa Hakan Asyalı ile çok sayıda davetli katıldı.

Mimar Emre Arolat'ın kampus ile ilgili projesini tanıtmasından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şunları söyledi: "Üniversitelerle ilgili daha önce konuştum. En çok önem verdiğim alan eğitim alanıdır. İlköğretim, orta öğretim ve üniversite ve üniversite sonrasındaki eğitim için de geçerli. Biraz farklı bir şekilde benim ismimin verildiği üniversitenin nasıl iyi bir üniversite olması gerektiği tartışıldı. Benim arzum bütün üniversitelerin iyi bir üniversite olması. Okuyanların çok vasıflı bir şekilde çıkmaları. Bunu bütün üniversiteler için düşünüyoruz, Kayseri'deki benim adımı taşıyan üniversite için ayrı bir özelim var. Kurulduğunda arkadaşlara, 'Mademki kurdunuz iyi üniversite olması için desteklemeniz lazım' dedim sağolsunlar işareti aldılar ve değerli iş adamları ile bir araya gelinerek vakıf kuruldu. Herkes çok cömert davrandı. Bir taraftan devlet imkanları ile üniversite bir taraftan da vakıf imkanları olan bir üniversite. Yeni bir üniversite modelinin çıkması için bu oldu."

Yeni üniversiteler yasasının hazırlandığını anlatan Gül, şöyle konuştu: "YÖK başkanı, üniversitelerin görüşlerini aldı. Herkesin fikri ne kadar çok dinlenirse sorun o kadar az olur. Tüm bunlar yapılırken bu üniversite bir pilot üniversite modelini ortaya koyar. İyi bir üniversite nasıl olur gayet açık. Altyapısı, öğretim üyesi sağlam olması gerekir. Bütün imkanlar var. Bu üniversitenin çok iş birliği içinde olduğu bilim kurulu var. İnanıyorum ki bir kaç yıl içinde güzel bir üniversite kendisini ispatlamaya başlayacaktır. Bütün dünyaya açık olacaktır. Böyle bir üniversiteye iyi hocaların gelmesi için imkanların sağlanması gerekir. Bu da hazırlanmış."

Kayseri'nin cazip bir şehir olduğunu anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu vakıf öğretim üyelerini hep destekleyici bir vakıftır. İlk isteğim öğretim üyelerinin desteklenmesiydi. Bu üniversitenin iyi bir şekilde başlangıcı önemlidir. Bu kampus böyle korunabildi, devamlı korunabilmesi için farklı misyonlara ihtiyacı var. Böyle planlandı ve burayı tekrar eğitime, kültüre ve sanata kazandıracağız. Kayseri'ye ve Orta Anadolu'ya kazandırmış olacağız. Orta Anadolu'nun her alanındaki işler için bir referans olacaktır. Sadece bir üniversite yapıyormuş gibi görmemek lazım. Bu sadece Kayseri için değil Türkiye için büyük bir kazanım olacaktır. Kayseri ulaşımın rahat olduğu, hastanelerin çok olduğu, sanayinin güçlü olduğu, büyük bir spor merkezinin olduğu, yarım saat içinde dünyanın her tarafından bilinen bir şehir. Biz buraları vasat durumundan alıp yüksek bir seviyeye çıkarmamız lazım. Bu diğer işlere de etki etsin ve bütün şehirlere örnek olsun"

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Musa Hakan Asyalı da, hedefe ulaşmak için mimarisinden örgüt kültürüne, akademiliğinden idaresine kadar 20'ye yakın projenin yürütüldüğü bir dönemi yaşadıklarını belirterek

"Sümer Kampusu projesi yeni kurulan üniversitemizin eğitim hayatına Kayseri kenti içinde ve halkla birlikte başlaması hedefini sağlamak için ilk defa ortaya atılan ve son on ay içinde hukuki altyapısını tamamlayarak, hayalden gerçeğe dönüşen bir projedir" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement