Cumhurbaşkanı Gül Giresun'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül Giresun'da

Cumhurbaşkanı Gül Giresun\'da

Gül, şehit aileleri, gaziler ve kent temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi

23.11.2013 15:38

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun'da sağlanan huzur ve istikrar ortamı içerisinde güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, kentin eksikliklerinin de en kısa sürede tamamlanacağına olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, basına kapalı gerçekleştirdiği İl Jandarma Komutanlığını ziyaretinin ardından, Ayvasıl Liman Restorant'ta, aralarında şehit aileleri, gaziler, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı Giresunlularla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Salona girişinde, şehit aileleri ve gazilerle tokalaşarak selamlaşan Gül, şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın 86 yaşındaki annesi Hatun Aydın ile sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün "Beni tanıyor musun" sorusuna, "Tanıyorum tabii" yanıtını veren Aydın, bir isteği olup olmadığını soran Gül'e teşekkür etti.

Yemekteki konuşmasında, "cennet parçası" olarak nitelediği Giresun'u uzun yıllar sonra ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Gül, kendisine gösterilen sevgi ve muhabbet için teşekkür etti.

Giresun deyince akla, kentin güzelliğinin, tarihinin ve dünya ihtiyacının çok önemli kısmını karşılayan fındığın geldiğini ifade eden Gül, kentteki gelişmelerden, sağlanan huzur ortamından, siyasi partiler ve yöneticiler arasındaki uyumu görmekten mutlu olduğunu söyledi. Kentte büyük yatırımların hayata geçirildiğine dikkati çeken Gül, Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapımının, hastane inşaatlarının ve yol yapım çalışmalarının sürdüğünü anımsattı.

Cumhurbaşkanı Gül, 25 bin öğrencisi bulunan Giresun Üniversitesi'nin sadece Karadeniz'den ve Türkiye'den değil farklı ülkelerinden gelen gençlere de eğitim verdiğini vurguladı.

"Huzur ve istikrar ortamı içerisinde bütün bunlar gerçekleşiyor. Şüphesiz ki ilinizin hala çok ihtiyaçları, eksiklikleri vardır. Bunları da göz ardı etmek muhakkak ki mümkün değil. Bunların hepsi de eminim ki en kısa süre içerisinde gerçekleşecektir" diye konuşan Gül, kentteki dayanışma, diyalog ve işbirliğinin devamını diledi.

Giresun Valisi Hasan Karahan da Cumhurbaşkanı Gül'ü böyle güzel bir günde Giresun'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Giresunluların da bu memnuniyeti tüm samimiyetleriyle gösterdiklerini söyledi.

Yemek, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement