Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'teki Ödül Törenine İlişkin Değerlendirmelerini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'teki Ödül Törenine İlişkin Değerlendirmelerini Paylaştı

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk\'teki Ödül Törenine İlişkin Değerlendirmelerini Paylaştı

Gül: "Müzik dalında merhum Ahmet Kaya'nın ödülünü eşi Gülten Hanım'a verdim. Bu ödülün anlamının herkes farkında.

25.12.2013 14:01

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müzik alanında 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen Ahmet Kaya'nın ödülünü eşi Gülten Kaya'nın aldığını anımsatarak, "Bu ödülün anlamının herkes farkında. Ahmet Kaya türküleriyle herkesin gönlüne hitap eden bir sanatçıydı" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Twitter adresinden, dün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri törenine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Kültür ve sanat dünyasının seçkin katılımıyla ödüllerin sahiplerine verildiğini belirten Gül, "Müzik dalında merhum Ahmet Kaya'nın ödülünü eşi Gülten Hanım'a verdim. Bu ödülün anlamının herkes farkında. Ahmet Kaya türküleriyle herkesin gönlüne hitap eden bir sanatçıydı" ifadesini kullandı.

Sosyal bilimler dalında ödüle layık görülen Daron Acemoğlu'nu, "ekonomi ve siyaset ilişkilerini inceleyen, dünya çapında dikkat çeken ve takip edilen bir akademisyen" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Gül, Acemoğlu'nun geçen hafta Türkçe olarak yayımlanan son kitabı "Why Nations Fail"i tüm devlet ve siyaset adamlarının okumasını tavsiye etti.

Edebiyat dalında ödül alan İskender Pala'nın eski bir deniz subayı ve çok yönlü bir edebiyatçı olduğuna işaret eden Gül, "Şah ve Sultan" romanı hakkındaki görüşlerini daha önce paylaştığını hatırlattı.

Belgesel alanında ödül alan Bekir Karlığa'nın "Batıya Doğru Akan Nehir" belgeselinin, medeniyetler tarihine ilişkin çok değerli bir çalışma olduğunu kaydeden Gül, belgeselin, yurt dışında Türkiye'den daha fazla ilgi gördüğünü vurguladı.

Gül, mesajlarının yanı sıra törenden kareleri de takipçileriyle paylaştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'teki Ödül Törenine İlişkin Değerlendirmelerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement