Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile görüştü.

17.10.2013 20:33

Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile görüştü. Gül, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında son dönemde ekonomik, askeri, güvenlik ve savunma ilişkilerinde büyük ivme yakalandığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya göre, hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan'a giden Gül, programının son gününde Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile görüştü. Suudi Arabistan Kralı'nın Cidde'deki sarayında gerçekleşen görüşmeye Veliaht Prens Salman Bin Abdülaziz Al Suud, Başbakan İkinci Yardımcısı Prens Mugrin Bin Abdülaziz Al Suud ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Gül, kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında son dönemde ekonomik, askeri, güvenlik ve savunma ilişkilerinde büyük ivme yakalandığını belirten Gül, Türkiye'nin Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleriyle ilişkilerine stratejik zaviyeden yaklaşıldığını vurgulayarak, bu ilişkileri daha da iyi seviyeye taşımak için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ise dost ve kardeş Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı ülkesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Türkiye ve Türk halkına büyük sevgi ve muhabbet beslediklerini ifade eden Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud, ilişkilerinin güçlenerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement