Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Anıtkabir, sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı Ziyaretçilerin ellerindeki bayrak ve karanfilleri bırakması nedeniyle mozolenin bulunduğu bölüm kırmızı ve beyaz bir renge büründü.

29.10.2014 15:17

Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çok sayıda vatandaş Anıtkabir'i ziyaret etti.

Devlet erkanının katıldığı resmi törenin ardından sabah saatlerinde vatandaşların ziyaretine açılan Anıtkabir, yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda misafiri ağırladı.

Ziyaretçiler arasında; yaşlılar, gaziler, çocuklar ve turistlerin de olduğu her kesimden katılımcı yer alırken, ziyaretçi yoğunluğu sebebiyle Anıtkabir görevlileri zaman zaman zor anlar yaşadı.

Anıtkabir merdivenlerinde bir grubun Öğrenci Andı'nı okumaya başlaması üzerine diğer ziyaretçiler de onlara eşlik etti.

Ziyaretçilerin ellerindeki bayrakları ve yanlarında getirdikleri karanfilleri bırakması nedeniyle mozolenin bulunduğu bölüm kırmızı ve beyaz bir renge büründü.

Bazı vatandaşlar, mozolenin çelenk sunulan bölümü öperken, bazıları da ellerini açarak dua etti. Bu sırada, bir vatandaşın ise bebeğini mozolenin üzerine bırakarak hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkati çekti.

Ziyaretçiler, askerlerin nöbet değişimini büyük bir ilgiliyle izlerken, bu sırada vatandaşlar "En büyük asker bizim asker" sloganları attı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement