"Cumhuriyet ve Kadın" Konulu Söyleşi Üzenlendi - Son Dakika
Güncel

"Cumhuriyet ve Kadın" Konulu Söyleşi Üzenlendi

"Cumhuriyet ve Kadın" Konulu Söyleşi Üzenlendi

Etkinlik Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Kemal Şahin Seminer Salonu'nda düzenlendi.

05.11.2015 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürel, "Padişah ve Enver Paşa kadınları cepheye sokamamıştır; ancak Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşı'nda bunu başarmıştır. Kağnı taşıyan, silah atan kadınlar Mustafa Kemal sayesinde cephede yer almıştır" dedi.

Ege Üniversitesi Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği "Cumhuriyet ve Kadın" söyleşisine, İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına dinleyicilere kendini tanıtarak başlayan Gürel, Türkiye'nin en büyük Atatürk fotoğrafları arşivine sahip olduğunu ve aralarında "Atatürk Aramızda" isimli kitabının da bulunduğu 12 kitap yazdığını belirtti.

Cumhuriyetin kuruluşunda kadının yeri ve önemine değinen Gürel, "Padişah ve Enver Paşa kadınları cepheye sokamamıştır; ancak Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşı'nda bunu başarmıştır. Kağnı taşıyan, silah atan kadınlar Mustafa Kemal sayesinde cephede yer almıştır" dedi.

Kurtuluş Savaşı yıllarında kadının önemini gösteren hikayeler ve Mustafa Kemal'in kadın haklarıyla ilgili yaptığı yeniliklerden bahseden Gürel, "Benim gözümde Dünya Kadınlar Gününü en çok Türk Kadınları hak etmiştir" diyerek "Atatürk Destanı" isimli belgeselini dinleyicilere sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Cumhuriyet ve Kadın' Konulu Söyleşi Üzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement