Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Kilometre Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Kilometre Yürüdü

Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Kilometre Yürüdü

Çanakkale'de yaşayan Zeki Akaydın Cumhuriyetin 90. yılı nedeniyle Biga'dan başladığı yolculukta 60 kilometre mesafede yer alan Lapseki'de mola verdi.

28.10.2013 23:21  Güncelleme: 08:42

Çanakkale'nin Aşağı Demirci köyünde yaşayan işçi emeklisi Zeki Akaydın (60) Cumhuriyetin 90. yılı nedeniyle Biga'dan başladığı yolculukta 60 kilometre mesafede yer alan Lapseki ilçesinde mola verdi.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim, Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşların katılımıyla davullar eşliğinde karşılanan Zeki Akaydın, Lapseki ilçesinde iki saatlik mola verdi. Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim Akaydın'na çiçek takdim ederek memnuniyetle karşıladı. Karşılama merasiminde kısa bir konuşma yapan Başkan Ekim, "Cumhuriyetin 90'ıncı yılında 90m kilometre yürüyerek ilçemize geldi. Vatan, millet ve halk için kalbi onlarla çarpan, kalbi onlarla yaşayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yürüyor. Atatürk insanları olarak cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkmamız lazım" dedi.

Biga'dan yürümeye başladığını aktaran Akaydın, "Dualarla geldim ve dualarla gideceğim. Fazla mola veremem. Aksi takdirde parkuru tamamlamam mümkün değil. Ayaklarım su topluyor. Biran önce yola çıkmam lazım" dedi.

Lapseki Atatürkçü Düşünce Derneğinin yemeğine katılan Akaydın, hem dinlenme fırsatı buldu hem de moral depoladı. İlerleyen dakikalarda sahneye çıkarak mikrofonu eline alan Akaydın, sevdiği Türk sanat müziğinden eserler seslendirdi. Kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu açıkça ifade eden Akaydın, "Gerekirse Ankara'ya kadar yürürüm" dedi. Saat 21.00 sularında Lapseki ilçesinden Çanakkale merkezine doğru parkuru tamamlamak için yola çıkan Akaydın "Ayaklarım yorulduğu için 10 dakikada 1 kilometre yapıyorum. 30 kilometre mesafede olan Çanakkale'ye 7 saatte varacağımı tahmin ediyorum. Allah nasip ederse sabah 04.00 sularında Çanakkale'de olacağım" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Kilometre Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement