Dahi Çocuk Fethiye'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Dahi Çocuk Fethiye'de Anıldı

Dahi Çocuk Fethiye\'de Anıldı

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Gülmira Tokombayeva'nın evinde geçen yıl kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ve 'viyolonselin dahi çocuğu' olarak kabul edilen Benyamin Sönmez, 29'uncu doğum gününde Fethiye'de...

18.01.2012 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Gülmira Tokombayeva'nın evinde geçen yıl kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ve 'viyolonselin dahi çocuğu' olarak kabul edilen Benyamin Sönmez, 29'uncu doğum gününde Fethiye'de düzenlenen konserle anıldı.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Ölüdeniz Belde Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'ın yanı sıra Sönmez'in ailesi ve sevenleri katıldı. Sönmez'in annesi Fatma ve babası Ünal Sönmez programı gözyaşları içinde izledi. Gecede, Benyamin Sönmez'in konser kayıtlarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Alkışlar arasında sonlanan görüntülerin ardından sanatçının yakın arkadaşı piyanist Hakan Toker sahneye çıktı. Toker, akordiyonla Sönmez'e adadığı 'Zirveye Yolculuk' adlı eserini çaldı. Klasik müzik enstrümanlarının kullandığı gecede, sanatçılar solo performanslarını sergiledi.

Rabia Karakaş çello, Kadir Keskin kontrabas, Bahar Tuğlu ise arp eşliğinde izleyicilere müzik ziyafeti sundu. Gecede sanatçının ağabeyi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kontrbas sanatçısı Mehmet Sönmez'de mini bir konser verdi. Geceye katılanlar daha sınra Benyamin Sönmez için hazırlanan doğum günü pastasını birlikte kesti. Konuklara pasta ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dahi Çocuk Fethiye'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement