Dalaman'da Korkutan Yangın - Son Dakika
Güncel

Dalaman'da Korkutan Yangın

Dalaman\'da Korkutan Yangın

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nin Akçataş Mahallesi Topçu mevkisinde çıkan orman yangını korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

27.08.2011 21:30

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nin Akçataş Mahallesi Topçu mevkisinde çıkan orman yangını korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Alevler evlere 300 metre kadar yaklaşırken, hızlı müdahale ile facia önlendi. Yangında 7 hektarlık alan küle dönerken, dumandan etkilenen bir kekliğe vatandaşlar sahip çıktı.

Dalaman'ın Akçataş Mahallesi Topçu mevkisinde bugün saat 14. 45 sıralarında alevler yükseldi. Marmaris ve Fethiye Orman İşletme Müdürlükleri'nden iki helikopter, 25 arazöz, 80 orman işçisi, Dalaman ve Ortaca Belediyesi ekipleri ile müdahale edildi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve evlere doğru ilerleyen alevlere, mahalle sakinleri de kendi imkanlarıyla müdahale etti. Alevlerin evlere zarar vermemesi için iki helikopter daha çağrıldı ve orman işçisi sayısı da 100'e çıkarıldı. Önlem olarak da Ortaca ve Dalyan'da elektrik kesintisine gidildi. Ekiplerin zorlu mücadelesi sonucunda saat 16. 00 kısmen kontrol altına alınan yangında, bu kesimlerde soğutma çalışmalarına başlandı. Yangın, saat 17. 00'de tamamen kontrol altına alındı.

Bu arada dumandan etkilenen bir kekliği gören vatandaşlar hayvana sahip çıktı. Kekliği yıkayan vatandaşlar, yem ve su verdi.

Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, 'Yangın ihbarını aldığımızda kısa sürede intikal ettik. Muğla, Fethiye ve Marmaris'ten gelen dört helikopterle hemen çalışmaya başladık. Evlerde tahliye durumu söz konusu olmadan yangını kısmen de olsa kontrol altına aldık. Bu bölümde soğutma, çalışmalarına başladık ve sonuçta da tamamen kontrol altına aldık' dedi.

Çöplükten çıktığı ileri sürülen ve 7 hektar çamlık alanda etkili olan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dalaman'da Korkutan Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement