Dalaman Festivali Renkli Başladı - Son Dakika
Güncel

Dalaman Festivali Renkli Başladı

Dalaman Festivali Renkli Başladı

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde düzenlenen ve 10 gün sürecek olan Dalaman 8'inci Kültür Turizm ve Sığla Festivali, renkli görüntülerle başladı.

05.05.2013 13:07

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde düzenlenen ve 10 gün sürecek olan Dalaman 8'inci Kültür Turizm ve Sığla Festivali, renkli görüntülerle başladı. Festivalde konser veren Müşerref Akay, doğum gününü sahnede kutladı.

Dalaman 8'inci Kültür Turizm ve Sığla Festivali, Belediye Başkanı MHP'li Sedat Yılmaz'ın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstüne çelenk koymasının ardından, davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile 4 bine yakın vatandaş katıldı. Festivallerin ilçe tanıtımında çok önemli bir rolü olduğunu belirten Başkan Yılmaz şöyle konuştu:

"Festivallerin yapılma amacı, o bölgenin kültürel, turizm, sosyal, ekonomik alanlarını ulusa ve uluslararası alanda tanıtarak bölgeye gelir sağlamaktır. Festivalin en iyi şekilde sürmesi için elemizden geleni yapacağız. Hazırlık aşamasında yardımcı olan her kurum ve kişiye teşekkür ederim."

AKAY'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Festivalde, panayır alanındaki halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Festival kapsamında düzenlenen konserde, ilk olarak yerel sanatçılar Özlem Gezer ve Fatma Meşe sahne aldı. Başkan Yılmaz ve eşi Ümran Yılmaz sahneye çıkıp yöresel oyunların bazı figürlerini sergiledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Müşerref Akay, ilk şarkıdan sonra getirilen pasta ile doğum gününü sahnede kutladı. Müşerref Akay seslendirdiği şarkılarla Dalamanlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

CK,EK(AÖ/COŞ) - Muğla/ Dalaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dalaman Festivali Renkli Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement