
Ergenekon Davası’nın 118’inci duruşmasında yine Danıştay saldırısı zanlısı Alparslan Arslan’ın şovu vardı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’le tartışan Arslan, küfürler edip sanık kürsüsünü devirdi.
ERGENEKON ana davasında üç gündür çapraz sorgusuna devam edilen Danıştay saldırganı Alparslan Arslan, savcı ve üye hakimlerin ardından dün Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün sorularını yanıtladı. Üç gündür Danıştay saldırısından davanın diğer sanıkları Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu’nun haberi olmadığını söyleyen Arslan, Başkan Şengün’ün sorusu üzerine, “Benimle Ankara’ya gelirken Danıştay olayını biliyorlardı. Konuşulmuşluğu vardı. Silahları da gördüler, yani öyle bilgim var. Kendilerine sormak lazım” dedi.
İLGİNÇ DİYALOGLAR
BAŞKAN Şengün ile Arslan arasında duruşmada ilginç diyaloglar geçti. Bazıları şöyle:
Şengün: Tek başına yapmayıp da niye o kadar insanı bir araya topladın?
Arslan: Ordu kuracaktım.
Şengün: Bedava ordu kurulur mu?
Arslan: Cami cemaatine mi gidecektim?
Şengün: Bu adamlar senin kafana uygun değil, senin peşinden bedava gelmezler.
Arslan: Yukarıya bağlıyım. Sizlerle uğraşamıyorum. Yemeğimi yiyip yatacağım.
Şengün: Bu adamlara ne teklif ettin?
Arslan: Erhan Timuroğlu’na ‘Gelir misin?’ dedim. Galaksileri anlattım. Bunu duyan adam uçuşa geçer.
Şengün: Silahları Aykut Mete Şükre´den, bombaları Süleyman Esen’den aldığını söyledin. Sonra Süleyman Esen’den vazgeçtin. Neden?
Arslan: Süleyman Esen yaradılış itibari ile yumuşak bir insandır. Aykut Metin Şükre yaradılış itibari ile her hale gelir.
Şengün: Bombalar sana Üsküdar’daki evinde teslim edildi. Sen bunları cebine koyup Ataşehir’deki eve gidiyorsun.
Arslan: Osman Yıldırım’ın geleceği yer Ataşehir’e yakın. İstanbul da trafik var, trafik karmaşası var.
Şengün: Bunu karmaşa ile trafik ile izah edemezsin.
Arslan: Öyle izah etmek zorundayım. Beni buradan çıkarın başkanım. Sahile gidelim.
Şengün:‘Ataşehir güzel bir yer, havadar bir yer’ diyorsun. Çamlıca Tepesi’ne çık. Orası daha yüksek.
Duruşmada Arslan tartışması
İSTANBUL 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun, “Kendinizi akıl hastası gibi göstermeye çalıştığınız belirtiliyor” sözleri üzerine konuşan sanık Alparslan Arslan, “Manevi problemler yaşamamak için uğraş içindeyim. Yaşamımı İslam’a oturtmaya çalışıyorum. Emniyet ifademde şahadet eksik” dedi.
Arslan’a gizli tanık 9’un beyanlarıyla ilgili yöneltilen sorular da tartışmalara neden oldu. Diğer sanıkları dava sırasında tanıdığını belirten Arslan, “Muzaffer Tekin’i parçalayabilirim. Muhammet Yüce’yi tanıyor muyum, bilmiyorum. Düşünmem lazım” diye konuştu. O sırada Yüce’nin, “Beni bu işe katmayın” sözünü Arslan, “Bombaları sen verdin” diye yanıtladı.
Perinçek itiraz etti
Tutuklu sanıklardan Doğu Perinçek ise duruşmada söz alarak, beyanları sorulan Gizli Tanık 9’un, aynı zamanda davanın sanığı Osman Yıldırım olduğunu ve bir insanın hem sanık hem tanık olamayacağını belirterek, “Kanunları ayaklar altına alıyorsunuz” dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Perinçek’i “Onlar konuşuldu bitti. Bu kadar açık ve her şeyin konuşulduğu bir yargılama gördünüz mü” diye yanıtladı. Duruşma salonunda Genelkurmay Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da dahil olmak üzere pek çok kişiye küfreden Arslan, sanık kürsüsünü devirdi. m
İftar haberi için soruşturma açıldı
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü´nün verdiği iftar yemeğini haber yapan ve yemeğe katılan Ergenekon hakim ve savcılarının fotoğraflarını yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi ile haber sitesi Odatv hakkında soruşturma başlattı. Örgütlü suçlara bakan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv´nin Haber Müdürü ile Cumhuriyet Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü’nü ifadeye çağırdı. Gazetecilerin, “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin kimliklerini açıklamak, yayınlamak ve bu yolla kişileri hedef göstermek” suçunu işledikleri iddia ediliyor.
Son Dakika › Güncel › Danıştay'ı Biliyorlardı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?