Darülaceze'de Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Darülaceze'de Bayramlaşma

Darülaceze\'de Bayramlaşma

Darülaceze sakinleri, Kurban Bayramı coşkusunu, bayramlarını kutlamaya gelen ziyaretçileriyle yaşadı

15.10.2013 14:58

Okmeydanı'nda bulunan Darülaceze'nin sakinleri, Kurban Bayramı coşkusunu, bayramlarını kutlamaya gelen ziyaretçileriyle yaşadı.

Darülaceze sakinlerini ziyaret ederek bayramlaşan Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, çok anlamlı bir zaman süreci olan bayramların, barış ve kardeşliğin somutlandığı bir dönem olduğunu anlattı.

Bayhan, "Özellikle yaşlılarımızın ve yardıma muhtaç insanların hatırlanılması, koruyup kollanması, ziyaret edilmesi bayramların tatilleştiği bir dönemde çok önemli diye düşünüyorum. Anne ve babamız, yakın akrabamız var ise onların halini hatrını bizzat yüzyüze yaşamak, ondan sonra da darülaceze benzeri kurumlarımızdaki gözleri yolda olan insanlarımızın ziyaretine gelerek şefkat göstermek bayramın bayramca olması adına önemlidir" diye konuştu.

Bayramın Darülaceze'de buruk yaşandığının söylendiğini ancak ziyaretçi çokluğuyla buruklukların giderildiğini dile getiren Bayhan, "Bayramı güzel bir yerde geçirmekten çok, buradaki insanlarımızın gönüllerini hoş etmek de hayır dualarını almak da çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

"İnşallah hayırlı haberlerin müjdecisi olur"

Darülacezeye bayram ziyaretinde bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de bayramı en içten dilekleriyle kutladığını belirterek, "Bayramın en güzel yanı; veren el olmak lazım. Veren el, alan elden daha üstündür. Burada kimsesi olmayan yurttaşlarımız var. Onlar, tanısın tanımasın İstanbullu yurttaşlarımızın ziyaretlerini beklemekteler. O nedenle de mutlaka tanıdığınız olsun olmasın burayı ziyaret edin" dedi.

Bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bayramlaştınız mı?" sorusunu Sarıgül, "Sayın Kılıçdaroğlu ile biraz önce bayramlaştık. Bayramını kutladım. Ailesinin de... Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız bayramlaşma haktan hukuktan, adalet duygusundan, demokrasiden, barıştan yana oldu. Çok sıcak bir bayramlaşma oldu. Bu sıcak bayramlaşma inşallah ileride hayırlı haberlerin müjdecisi olur diye düşünüyorum" diye yanıtladı.

Uzun yıllar taksi şoförlüğü yapan ve Darülaceze'de kalan 76 yaşındaki Hacer Yalçın ise yıllarını geçirdiği kurumdan oldukça mutlu olduğunu ve gelen ziyaretçilerle mutluluğunun arttığını söyledi.

Daha sonra Darülaceze Başkanı Bayhan ve Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, kurum çalışanları ve sakinleriyle bayramlaştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement