Datça'da yarım kalan yat limanı tepkisi
MUĞLA'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, kentte dört yıl önce yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlandığını ve son üç yıldır tek bir çivinin bile çakılamadığını belirttiği yat limanı inşaatının bitirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, 2012 yılı Eylül ayında yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanan yat limanı inşaatında incelemelerde bulundu. CHP ve AK Partili belediye meclis üyeleri ile birlikte inşaat alanında açıklamalarda bulunan Uçar, Maliye ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile müteahhit firma arasında yaşanan yer tahsis sıkıntısının bir an önce çözümlenerek, yat limanı inşaatının tamamlanmasını istedi.
BİRAN ÖNCE TAMAMLANSIN
Datça turizminin gelişmesinde yat limanın önemine dikkat çeken Uçar, "Valilikteki bir toplantıda, inşaat alanıyla ilgili birinci etabın yer tahsisinin yapılarak çalışmalara başlanıldığını; daha sonra, 230 olan yat kapasitesinin 430'a çıkarıldığını öğrendik. Kapasitesi daha büyük bir projenin, Datça'ya daha fazla artı sağlayacağını biliyoruz ama biz bırakın 430'u, en azından 230 yat kapasiteli yat limanını biran önce tamamlanmasını istiyoruz. Yat limanın hangi nedenlerde yarım kaldığını, inanın ben ve belediye meclis üyelerimizden hiçbirimiz bilmiyoruz. Projenin ilgililer tarafından tekrar gündeme getirilmesi ve müteahhidin çağrılarak gerekli tebligatlar yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
DATÇA'NIN DEĞERLERİ KAYBOLDU
Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, yat limanı inşaat sahasındaki üç parselden birinin tahsisinin yapılarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına verildiğini, bakanlığında yeri müteahhide teslim ederek çalışmalara başlanıldığını hatırlatan Uçar, "Burada, Datça'nın en güzel koylarından biri ve herkesin rahatlıkla denize girebildiği Azganlı plajı vardı. Bunun yanı sıra Datça'nın simgesi haline gelen Topan Adamız vardı. Datça'ya ayrı bir güzellik katıyordu. Bu güzellikleri yok oldu. Bu değerleri kaybettikten sonra, burasının kaderine terk edilmesi ve bu halde kalması doğru değil. Hiç olmazsa başlanan yat limanı inşaatının tamamlanmasını istiyoruz. Madem bu değerler gitti, en azından kaybolan bu değerlerin yerine, ilçe turizmini geliştirecek ve büyütecek bir yat limanın, Datça'ya kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.
MÜTEAHHİT YER TAHSİSİ BEKLİYOR
Muğla'da yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında üç ay önce konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Uçar, "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İzmir 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, buradaki plan revizyonundan dolayı yat limanı inşaatının durdurulduğunu, revizyonun yapılmasından sonra inşaatın devam edeceğini söylediler. Datça Belediyesi olarak, bu konuda hiç bilgimizin olmadığını, eğer bilgimiz olsa, sorunun çözümü için katkı sunacağımızı kendilerine ilettim. Bu gelişmeler üzerine müteahhit firma temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıda kendilerinden bilgi aldım. Müteahhit firma, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geri kalan yerin tahsisinin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan kendilerine devredilmesi gerektiğini belirtti. Şuana kadar devir yapılamadığı için, tahsisi alınmayan yerde çalışma yapılamayacağı gerekçesiyle Defterdarlığın inşaatı durdurduğunu anlattı. Ayrıca özel mülkiyete ait bir parselde kamulaştırma gerektiği vurgulandı. Sorunun daha fazla sürüncemeye bırakılmasının Datça'ya zarar vereceğine inanıyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › Datça'da Yarım Kalan Yat Limanı Tepkisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?