Datça'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Datça'daki Orman Yangını

Datça\'daki Orman Yangını

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, geçtiğimiz günlerde Datça'daki orman yangınlarını çıkardıkları iddiasıyla 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

01.09.2012 16:36

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, geçtiğimiz günlerde Datça'daki orman yangınlarını çıkardıkları iddiasıyla 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kaymakam Üncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Datça'da peş peşe çıkan orman yangınları dolayısıyla, kasıt olduğundan şüphelenen köylülerin gönüllü olarak bölgede bir haftadır nöbet tuttuğunu söyledi.

Köylülerin nöbet sırasında şüphelendikleri bir aracı güvenlik güçlerine ihbar ettiğini belirten Üncü, "Köylüler bir haftadır teyakkuzdalar. Dün akşam da şüphelendikleri bir aracı durdurmaya çalışmışlar. Araçtakiler yakalanacaklarını anlayınca ormanlık alana kaçmışlar. Köylüler bunun üzerini güvenlik güçlerine haber vererek şahısları takibe almışlar" dedi.

Jandarma ekiplerinin gece boyunca bölgede arama yaptığını, kaçan şahısların kıyafetleri yırtık bir vaziyette eski Datça yolu mevkisinde bir minibüse binerek kaçtıklarının tespit edildiğini belirten Üncü, "Hisarönü mevkisinde ihbar edilen minibüs durduruldu. Datça'daki orman yangınlarını çıkardıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı" diye konuştu.

Ormanlık alanda yapılan aramada bir zodyak bot ile benzin bidonu bulunduğu, olayla ilgili gözaltına alınan Mustafa F. ve Şerif K'nın jandarmadaki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Datça'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement