DAÜ Rektörü Yaralı Kaplumbağanın İsim Babası Oldu - Son Dakika
Güncel

DAÜ Rektörü Yaralı Kaplumbağanın İsim Babası Oldu

DAÜ Rektörü Yaralı Kaplumbağanın İsim Babası Oldu

Kaplumbağa Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi her geçen gün yaralı ve yardıma muhtaç deniz hayvanlarına yardım etmeye devam ediyor

31.10.2012 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Deep Dive Dalış Merkezi işbirliği ile 2012 yılı Ağustos ayında DAÜ Deniz Tesisleri'nde DAÜ Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi (DAÜ SAGAM) çatısı altında kurulan Kaplumbağa Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi her geçen gün yaralı ve yardıma muhtaç deniz hayvanlarına yardım etmeye devam ediyor. 28 Ekim 2012 tarihinde, denize bırakılan yüzer olta takımı tarafından yaralanan 10-15 yaş civarındaki Yeşil Kaplumbağa'nın (Chelonia Mydas) Deep Dive Dalış Merkezi dalgıçları tarafından bulunduğunu belirten DAÜ SAGAM Başkanı Dr. Burak Ali Çiçek, kaplumbağanın eski sağlığına kavuşabilmesi için gerekli bütün tedavi yöntemlerinin uygulanmakta olduğunu sözlerine ekledi.

Yaralı kaplumbağayı ziyaret eden DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, farkındalığın önemine değinerek bilim adamlarının bu tesise çekilmesi gerektiğini ve buranın bilgi merkezi olarak da değerlendirilmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Öztoprak, yaralı kaplumbağanın sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra kamplumbağaya Prenses ismini vererek isim babası oldu. Prof. Dr. Öztoprak bu tesisin gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Öztoprak'ın gerçekleştirdiği ziyarette DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.

Dr. Çiçek merkezin öncelikli hedefinin deniz kaplumbağalarını rehabilite etmek olduğunu belirterek yardıma muhtaç bütün deniz canlılarını tedavi ve rehabilite etmeyi hedeflediklerini bu doğrultuda da çalışmalarının Çevre Koruma Dairesi'nden alınan izinler ve diğer kamu kuruluşları ile işbirliği içinde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ Rektörü Yaralı Kaplumbağanın İsim Babası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement