Davutoğlu'ndan Tarihi Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Tarihi Ziyaret

Davutoğlu\'ndan Tarihi Ziyaret

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu görüşmesi başladı.

09.08.2011 08:56  Güncelleme: 15:58

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu görüşmesi başladı. Davutoğlu, Halk Sarayı'na gerçekleşen görüşmede Suriye'de artan şiddet olaylarına ilişkin Türkiye'nin mesajını iletecek.

Görüşmeye Suriye tarafından Esad'ın Basın Danışmanı Buseyna Şaban, Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdülfettah Ammura katılıyor. Bakan Davutoğlu'nun yanında ise beraberindeki heyet ve Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon yer alıyor.

Görüşmede Bakan Davutoğlu'nun Türkiye'nin hassasiyetlerinin yanı sıra şiddetin ve akan kanın durdurulması, ordu birliklerinin kentlerden çekilmesi konusunda Türkiye'nin çekincelerini iletmesi bekleniyor.

Görüşme sonrasında herhangi bir basın toplantısı öngörülmüyor.

SURİYE TANKLARI TÜRKİYE SINIRINDA

Suriye ordusuna bağlı tankların, Türkiye sınırı yakınındaki Binniş kasabasına girdiği bildirildi. Görgü tanıkları, tank ve zırhlı araçların sabah erken saatlerde kuzey otoyoluna 15 km uzaklıktaki Binniş kentine girdiğini aktardı. Ayrıca Suriye askerlerinin, Deir Ez Zor'daki operasyonlarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Suriye'de bugün güvenlik güçlerinin operasyonlarında 21 kişi yaşamını yitirdi.

Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve insan hakları eylemcileri, doğudaki Deyr Ez Zor kentinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölenlerin sayısının 17'ye çıktığını belirttiler.

Aynı kaynaklar, Türkiye sınırına yakın İdlib ve kuzeydeki Hama'da da 2'şer sivilin öldürüldüğünü açıklamışlardı. -

DÜN NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün suriye'ye yapacağı kritik ziyaret öncesi, Ankara'da dün hareketli saatler yaşandı.

Başbakanlık'ta yapılan üst düzey toplantıya ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ve Amerikan yönetiminin Suriye uzmanı kıdemli bir diplomatı da katıldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun hem Türkiye'nin hem de Amerikan yönetiminin uyarılarını Suriye Devlet Başkanı Esad'a iletmesi bekleniyor.

Ahmet Davutoğlu'nun Esad'a "Sonunuzun diğer Arap liderleri gibi olmasını arzulamıyoruz" mesajı vereceği iddia edildi.

Davutoğlu'nun Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yazılı bir mesaj götüreceği de öne sürüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Tarihi Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement