Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Demokratik Kongo Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC), doğudaki Goma kentini geçen hafta ele geçiren M23 isyancıları kentten çekilmeyi kabul etti.

27.11.2012 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC), doğudaki Goma kentini geçen hafta ele geçiren M23 isyancıları kentten çekilmeyi kabul etti.

M23 hareketinden Antoine Manzi, AFP'ye yaptığı açıklamada, Goma'dan çekilmeyi kabul ettiklerini belirtti ancak ne zaman çekileceklerine ilişkin bilgi vermedi.

Manzi, "Bizden, hükümetle müzakerelere başlamak için Goma'dan çekilmemizi istediler" dedi.

DKC'nin doğusunda ordu ve M23 isyancıları arasındaki çatışmalara çözüm aramak için hafta sonu Uganda'nın başkenti Kampala'da bir araya gelen Afrika liderleri, isyancılardan "savaşa son vermesini ve 48 saat içinde doğudaki Goma kentinden çekilmesini" istemişti.

Nihai bildiride liderler, buna karşılık DKC hükümetinin isyancıların yasalara uygun taleplerini dinlemeye, değerlendirmeye ve karşılamaya hazır olacağını vurgulamıştı.

Ruanda tarafından desteklendiği tahmin edilen M23 hareketi, hafta başında Kuzey Kivu eyaletinin başkenti Goma ile Goma'nın 20 kilometre doğusundaki Sake kentini ele geçirmişti. İsyancılar, hükümeti devirme tehdidinde bulunmuştu.

Muhabir: Şeyma Tahan/ AFP

Yayıncı: Göksel Sözer - KAMPALA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement