Deniz Kabuklarına Hayat Veriyorlar - Son Dakika
Güncel

Deniz Kabuklarına Hayat Veriyorlar

Deniz Kabuklarına Hayat Veriyorlar

Muğla'nın Datça ilçesinde yaşamlarını sürdüren Adil Taylan ve oğlu Oğuz Taylan, deniz kabuklarından harikalar yaratıyor.

10.04.2013 11:52  Güncelleme: 11:57

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşamlarını sürdüren 58 yaşındaki Adil Taylan ve oğlu 32 yaşındaki Oğuz Taylan, deniz kabuklarından harikalar yaratıyor.

Yıllar önce mobilya atölyesinde meydana gelen bir iş kazası sonucu ticaret hayatına son vererek, sanatsal çalışmalara yönelen Süleyman Adil Taylan'ın deniz kabuğu tutkusu, şimdi yeni geçim kaynağı oldu. 2009 yılında Datça'ya yerleştikten sonra, deniz kabuklarından hobi olarak yaptığı takı ve süs eşyası büyük ilgi gören Taylan, oğlu Oğuz ile birlikte sanat atölyesi açarak, birbirinden ilginç eserler üretmeye başladı. Gemi maketleri, biblo, kolye gibi süs ve takı eşyalarının yanı sıra, abajur, mumluk ve kalemlik gibi işlevsel amaçlı ürünler de yapan baba-oğul, deniz kabuklarına yeniden hayat veriyor.

HER BİRİ DOĞAL ÜRÜN

Eserlerinde kullandıkları deniz kabuklarının doğal ürünler olduğunu belirten Süleyman Adil Taylan, "İnternet ortamında arkadaş grubumuz var. Kimde deniz kabuğu varsa, kimin ne ihtiyacı varsa birbirimize postalıyoruz. Deniz kabukları, üzerindeki resif ve kekemozlar temizlendikten sonra işleme hazır hale getiriliyor. Yurt dışından da deniz kabukları geliyor. Bizim denizlerimizde de kabuk var. Ancak biz içi canlı olan kabukları çıkartmıyoruz. Dışarıdan ve arkadaşlarımızdan elde ettiğimiz kabuklardan kompozisyonlar yapıyoruz" dedi.

Yılın 10 ayı atölyelerinde imalat yaptıklarına değinen Süleyman Adil Taylan, "Ürettiğimiz parçaları, Temmuz ve Ağustos aylarında satıyoruz. Bu yıl sezona 30'a yakın çeşit hazırladık. Aralarında Jamaikalı Sokak çalgıcılarının da bulunduğu çok sayıda biblo çeşidimiz var. Ayrıca, lodostan sonra sahilden topladığımız çam kabuklarından deniz dibi koleksiyonu, atık malzemelerden yaptığımız büro tipi kalemlik ve mumluklarımız bulunuyor" dedi.

DENİZE OLAN ÖZLEM

Deniz tutkunlarının, denizden çıkan her şeyi sevdiklerini belirten Süleyman Adil Taylan, "Denizi seven, denizin kumunu, çakılını, kabuğunu her şeyini sever. Tatilciler, dönüşlerinde, beraberinde götürdükleri bu ürünleri çalışma masaları ya da evlerinin bir köşesine koyarak, gelecek tatile kadar denize olan özlemlerini karşılıyorlar. Onları mutlu etmek beni de mutlu ediyor. Kimileri, denizden buldukları kabukları bana getiriyor, onlara özel takılar yapıyorum" diye konuştu. Sattığı ürünlerin 2.5 ile 55 TL fiyat aralığında olduğunu sözlerine ekleyen Süleyman Adil Taylan, herkesin bu ürünlerden edinebileceğini söyledi. - Muğla/ Datça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Kabuklarına Hayat Veriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement