Denizden Bu da Çıktı! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Denizden Bu da Çıktı!

Denizden Bu da Çıktı!
31.05.2012 18:12  Güncelleme: 08:47

Didim'de SAS komandoları vatandaşların meraklı bakışları arasında denizden 1. Dünya Savaşı'ndan kalma mayın çıkardı.

Aydın'ın Didim ilçesindeki 3'üncü Koy Plajı'nda denize giren bir kişinin ayağını kesen demir parçasının, 1'inci Dünya Savaşı'ndan kalma deniz mayını olduğu ortaya çıktı.

SAS komandolarının iki günlük çalışmasının ardından patlayıcı özelliğini kaybettiği belirlenen yaklaşık 100 yıllık mayın denizden çıkartıldı.

Didim Marina'nın hemen yanındaki 3'üncü Koy Plajı'nda geçen salı günü denize giren bir kişi, kumun altındaki demir parçasına takılıp ayağını kesilince durumu polise bildirdi.

Bölgede inceleme yapan polis, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istedi. Koyda çalışma yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bölgeye SAS komandolarını çağırdı. İki gündür söz konusu yerde incelemelerde bulunan SAS komandoları, demir parçasının, 1'inci Dünya Savaşı'ndan kalma bir deniz mayını olduğunu belirledi. Koyda başka mayınlar da olduğunu belirleyen ekipler, yaklaşık 100 yıllık mayının patlama özelliğini kaybettiğini saptadı.

SAS komandoları, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha uzmanları ve itfaiye ile belediyeye bağlı ekipleri plaja gelip mayını denizden çıkartmak için çalışmalara başladı. Denizdeki mayın, halat bağalanarak belediyeye ait kepçeyle çekilerek denizden çıkartıldı.

Mayın nedeniyle kısa süreli panik yaşayan Didimliler, mayının patlama özelliğini kaybettiğini öğrenince rahat bir nefes aldı ve cep telefonlarıyla fotoğrafını çekti. Kepçeyle bir kamyona yüklenen deniz mayınının, incelendikten sonra imha edileceği bildirildi. Bu arada mayının, fırtına ve deniz dibi akımları nedeniyle Didim'e kadar sürüklendiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizden Bu da Çıktı! - Son Dakika


Advertisement