Denizli'de Fetö/pdy'nin Sağlık Yapılanması Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Fetö/pdy'nin Sağlık Yapılanması Davası Başladı

Denizli\'de Fetö/pdy\'nin Sağlık Yapılanması Davası Başladı

DENİZLİ'de, FETÖ/PDY'nin sağlık yapılanmasına yönelik 11'i tutuklu, 1'i firari, diğerleri tutuksuz toplam 29 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

08.06.2017 19:20

DENİZLİ'de, FETÖ/PDY'nin sağlık yapılanmasına yönelik 11'i tutuklu, 1'i firari, diğerleri tutuksuz toplam 29 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

FETÖ/PDY'nin Denizli'deki sağlık yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında doktorların da bulunduğu 11'i tutuklu 1'i firarda olan toplam 29 sanık hakkında dava açıldı. FETÖ/PDY üyesi olmak, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullanmak, örgüte finansal destek sağlamakla suçlanan sanıkların 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

EGS Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya bugün başlandı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve yakınları katıldı. Duruşma sanıkların kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasıyla başladı. Duruşmada ilk ifadeyi veren tutuklu sanıklardan doktor C.S.A., etkin pişmanlık yasasından faydalandığını belirtip, örgüte üye olma sürecini anlattı. Örgütle, çocuğunun okuduğu okul nedeniyle tanıştığını söyleyen C.S.A., örgüt adına faaliyet gösteren Denizli Sağlık Derneği'nin (DESADER) talimatıyla Somali ve Cibuti'ye gittiğini, örgütün sohbet toplantılarına katıldığını, sohbetlere aile hekimlerinin yanı sıra uzman doktorlarında geldiğini söyledi. Sohbeti havaalanında görevli bir güvenlik görevlisinin yaptığını ifade eden C.S.A., 17-25 Aralık olaylarının ardından 'Murat hoca' olarak bildikleri bir kişinin dernekte durum değerlendirmesi için toplantı da yaptığını belirtti. Duruşmaya, diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edildi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Fetö/pdy'nin Sağlık Yapılanması Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement