Denizli'de Ak Parti İl Başkanı Avni Örki'nin, pratisyen doktor olan eşinin yeniden kent merkezine atanması büyük yankı uyandırdı. CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "Haksızlığa tahammül edemeyen AKP'li bir yöneticinin istihbaratı adaletsizliği ortaya çıkardı" dedi.
Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere doktor eksiği olan yerlere atama için geçen yıl Ağustos ayında Sağlık Bakanlığı'nda kura çekimi yapıldı. Kuraya katılan Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki'nin pratisyen doktor olan eşi Nur Örki'in ilk görev yeri memleketi Denizli oldu. 1 Temmuz 2005 öncesi mezunu olduğu için de Devlet Hizmet Yükümlülüğü bulunmayan Örki'nin ataması, Sağlık Bakanlığı tarafından Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi'ne yapıldı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü de Örki'yi, 'doktor eksikliği' olduğu gerekçesiyle geçici görevlendirme ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Kanser Erken Teşhis ve Tanı Merkezi'ne atadı. Bu atamaya Denizli Tabip Odası tepki gösterdi.
TEPKİLER ÜZERİNE GÖREVLENDİRME İPTAL EDİLDİ
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven de Buldan Devlet Hastanesi'nde doktor eksikliği, kent merkezindeki Kanser Erken Tanı Merkezi'nde ise doktor fazlalığı olduğunu belirterek, adaletsizliğin giderilmesini istedi. Geçen ocak ayında Vali Abdülkadir Demir'in talimatıyla Dr. Nur Örki'nin geçici görevlendirilmesi iptal edildi.
YENİ GÖREVİNE BAŞLAMADI, 3 AY RAPOR ALDI
Ak Parti İl Başkanı Avni Örki'nin eşi, yeniden görev yeri olan Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi'ne atandı. Görevine başlamayan Örki, rahatsızlığı olduğunu söyleyerek, özel bir hastaneden üç aylık rapor aldı. Geçen 5 Nisan'da, İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebi, Vali Abdülkadir Demir'in onayıyla Nur Örki'nin yeniden kent merkezine atandığı ortaya çıktı. Örki'nin ataması bu kez İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi'ne yapıldı.
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, bugün basın toplantısı düzenleyerek konu ile ilgili tepkilerini dile getirdi. Yurtseven, Dr. Nur Örki'nin ikinci kez kent merkezine atanmasını Ak Parti'li bir yöneticinin kendisini ankesörlü telefondan arayarak "Bu haksızlığı gündeme getirin" demesi sonucu öğrendiğini söyledi. Yurtseven şöyle dedi:
"Kamuoyunda oluşan büyük tepki neticesinde, valiliğin talimatıyla iktidar partisinin il başkanının eşinin geçici görevlendirmesi Denizli Sağlık Müdürlüğü tarafından iptal edilmiş ve haksız atama durdurulmuştu. Üç aylık aradan sonra atama yeniden yapıldı. Bu durumdan sağduyulu AKP'liler bile rahatsız oldu. Atamanın yapıldığına dair istihbarat onlardan geldi. Beni arayan AKP'li yönetici, telefonların dinlenebileceğini düşünerek ankesörlü telefondan aradı. Haksızlığa tahammül edemeyen AKP'li bir yöneticinin istihbaratı adaletsizliği ortaya çıkardı."
VİCDANLARI KANATTI
"İkinci atama ise vicdanları kanatmıştır. Bayan Örki'nin atandığı birimin adı da çok ilginç. Siyasi piyango gibi bu atama. Sanıyoruz bulaşıcı olan birime görevlendirilseydi, 'torpil kokulu bu atama diğer doktorlara da bulaşır' diye endişe ettiler. Bu yaşananlar, halkı ve l5- 20 yıldır Denizli merkezine atanmayı bekleyen diğer doktorları aldatma senaryosu gibidir. Utanılacak bir tablodur. Takiyye ustalarının müthiş bir marifetine benzemektedir. Her konuda demokrasiden, eşitlikten ve adaletten bahsederek ahkam kesen, caka satanların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Artık toplum vicdanı sızlamaktan öte kanayan yaraya dönüşmüştür. Adalet, her zaman mahkemelerde dağıtılmıyor. Toplumsal adalet, vicdanlarda tecelli ediyor. Bu atamanın iptal edilmesi için bir hafta bekleyeceğiz. Sonuç çıkmaması halinde Sağlık Bakanı'na, Başbakan'a, TBMM Başkanı'na ve Cumhurbaşkanı'na mektup yazacağız. Bu yetkili makamların vicdanlarından ses çıkmazsa, halkımızın dikkatini bu konuya çekmek için bazı eylemlere yöneleceğiz." - Denizli
Son Dakika › Güncel › Denizli'de Yine Atama Krizi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.