Denizli'nin Çehresi Değişiyor - Son Dakika
Güncel

Denizli'nin Çehresi Değişiyor

Denizli\'nin Çehresi Değişiyor

Denizli Belediyesi'nin, en büyük projelerinden biri olan Otobüs Terminali'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

10.03.2012 00:19

Denizli Belediyesi'nin prestij projelerinden biri olan ve geçen yıl 87 milyon liraya ihale edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı. Temel atma törenine, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yeni otobüs terminalini 2013 yılı içinde hizmete sunacaklarını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, terminallerin şehrin aynası olduğunu belirterek, " Terminaller bir şehrin imajı açısından çok önemlidir. Belediyemiz tarafından temeli atılan şehirlerarası terminal, tamamlandığında Türkiye'de ilk olacak" dedi.

Terminalin Denizli tarihinde yapılan en önemli ve en büyük yapı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, terminalin altında 790 araçlık otopark olacağını, üzerine ise yaşam alanlarının yapılacağını belirtti.

Kentin bu garaja ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyüyen Denizli artık büyük projelere ihtiyaç duyuyor. Bizde bize yakışan şekilde bu kent için çok önemli ve büyük bir projeyi burada hayata geçiriyoruz.

Denizlimizin geleceğine damga vuracak projelerinden bir tanesini daha imza atıyoruz. Denizli'nin kabuğuna sığmadığının bir göstergesi burası. Gelecekte bu terminalle birlikte Denizli'nin kazanımlarını hep birlikte göreceğiz.

Kent dışından buraya gelen binlerce insan buradan başlayarak Denizli'nin güzelliklerine hayranlık duyacak. Biz otobüs terminalini buraya yaparken her kesimden görüş aldık Herkesi dinledik. Buraya yapmamızın temel amacı, terminalin hemen altında tren garının bulunmasıdır. Önümüzdeki yıllarda tamamen hızlı trene geçildiği zaman, terminali buraya yapmamızın kıymeti daha iyi anlaşılacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, yaptığı konuşmada, terminalin açılışını düğün merasimine benzeterek, "Düğünümüze hoş geldiniz" dedi.

Denizli Belediyesi'nin 8 yıldır destan yazdığını ve yazmaya devam ettiğini dile getiren Zeybekci, otogar projesinin hayata geçirilmesinin kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. Zeybekci, herkesin beğeneceği otogar inşa edeceklerini, yapının altının otopark, üstünün de 5 yıldızlı bir otel görünümünde ve konforunda olacağını dile getirdi.

Vali Vekili Abdullah Acar'da Denizli'nin Ege'de İzmir'in ardından en büyük kent olduğunu ifade ederek, "Birçok ile gitmek için buradan geçiliyor. Denizli'ye yakışan otogar en güzel şekliyle burada yapılacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel ile Vali Vekili Abdullah Acar ve Belediye Başkanı Osman Zolan butona basarak, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temelini attı.

Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, 87 milyon liralık tutar ile 2004 yılı Denizli Belediyesi bütçesinin 2 katı büyüklüğünde bir rakam olarak dikkat çekiyor. Otogar, 30 bin metrekare alana, yerin altına 3 kat olacak şekilde inşa edilecek. Komplekste çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere 15 katlı bir de iş merkezi olacak, kompleks 100 bin 300 metrekare alana inşa edilecek.

Terminal, 2013 yılı içinde hizmete açılacak. Terminalin 1.bodrum katında il içi gelen - giden yolcu peronu ve şehirlerarası gelen yolcu peronu yer alacak. Zemin katta şehirler arası gelen-giden yolcu peronları, bilet satış yerleri ile büfeler bulunacak.1. kat ise yeme içme ve peyzaj alanı olarak tasarlandı. 16 bin metrekarelik alan ile Şehirlerarası Otobüs Terminali tam bir yeşil alan zengini.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Denizli'nin Çehresi Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement