DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN BÜŞRA ÖĞRETMEN MEMLEKETİ AYDIN'DA SON YOLCULUĞA UĞURLANDI - Son Dakika
Güncel

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN BÜŞRA ÖĞRETMEN MEMLEKETİ AYDIN'DA SON YOLCULUĞA UĞURLANDI

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Serap Apartmanı'nın enkazında kalarak hayatını kaybeden İngilizce öğretmeni Büşra Bilginer'in (25) cenazesi Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

09.02.2023 19:56  Güncelleme: 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Serap Apartmanı'nın enkazında kalarak hayatını kaybeden İngilizce öğretmeni Büşra Bilginer'in (25) cenazesi Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sultanhisar'ın Atça Mahallesinde Gönül ve Aydın Bilginer çiftinin kızı 2019 yılında Akdeniz Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2020 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 13 Kasım İlkokulu'na İngilizce öğretmeni olarak atandı. 3 yıldır burada görev yapan Büşra Öğretmen, ara tatil sonrası okuluna gideceği ilk günün sabahında yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Serap Apartmanı'nın enkazı altında kaldı. 2 gün kendisinden haber alamayan ailesi, dün saat 02.30 sıralarında ekiplerin Büşra öğretmenin cansız bedenine bulundu.

'ACIMIZ ÇOK BÜYÜK'

Büşra öğretmenin cenazasi, bugün, dayısı Yaşçın Akçay tarafından memleketi Aydın'ın Sultanhisar ilçesindeki baba evine getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Aydın Bilginer acılarının çok büyük olduğunu belirtip, "Allah bir daha hiç kimseye böyle evlat acısı yaşatmasın. Kızımı buradan sağ gönderdik ama saatler sonra acı haberini aldık. Evimizin tek kızıydı. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

Anne Gönül Bilginer de kızının tabutunun önünde gözyaşı döküp, "Büşra, 3 yıl önce öğretmen olmuştu. Çok mutluydu ve neşeliydi. Kızımın mürüvvetini görecektim. Ama şimdi duvağını kızımın tabutunun üzerinde toprağa vermenin acısını ve üzüntüsünü yaşıyorum" dedi.

KIZLARININ FOTOĞRAFINA BAKIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Dua edilip, helallik alınmasını ardından Büşra öğretmenin omuzlarda taşınan tabutu, baba evine 750 metre mesafedeki Atça Meydanı'na getirildi. Burada baba Aydın Bilginer ve anne Gönül Bilginer yan yana oturarak kızlarının tabutlarının önünde duran fotoğrafına son kez bakarak gözyaşı döktü. Öğle vakti kılınan namazının ardından Bilginer'in cenazesi, Atça Mahalle Mezarlığı'na götürülüp toprağa verildi.Cenaze törenine Bilginer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Sultanhisar Kaymakamı Bahadır Güneş, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN BÜŞRA ÖĞRETMEN MEMLEKETİ AYDIN\'DA SON YOLCULUĞA UĞURLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN BÜŞRA ÖĞRETMEN MEMLEKETİ AYDIN'DA SON YOLCULUĞA UĞURLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement